Print Options:

Karamellpudding med vri

Mengde1 Porsjon

Karamellpudding er en av klassikerne som er like populær på dessertbordet for både små og store. Her har den fått smakfullt følge.

 2 dl sukker til karamell
 6 dl melk
 3 dl kremfløte
 5 ss sukker
 8 egg
 1 vaniljestang
PASJONSFRUKTSAUS:
 8 pasjonsfrukt
 100 g sukker
 1 dl vann eller appelsinjuice
KARAMELLISERTE NØTTER:
 50 g mandler
 50 g hasselnøtter
 50 g valnøtter
 50 g melis
 ½ dl solsikkeolje
KARAMELL:
1

Smelt sukker i en kjele på svak varme. Øk varmen når sukkeret har smeltet, til du får en jevn brun farge. Pass på så det ikke brenner seg. Ikke rør i sukkeret før det har begynt å smelte. Dersom du gjør det, kan det krystallisere seg og danne harde klumper. Hell karamellen i en form, vend litt på formen så det dekker hele bunnen og litt opp på kantene. Bruk grytekluter og vær forsiktig når du glaserer formen, karamellen er veldig varm.

PUDDING:
2

Del vaniljestang i to og skrap ut frøene. Ha frøene og hele vaniljestangen i en kjele sammen med melk, fløte og sukker. Kok opp og avkjøl blandingen litt.
Pisk egg lett i en bolle og spe med melkeblandingen. La den sammenpiskede blandingen stå i 10 minutter. Dette for å unngå luftbobler i puddingen. Du kan også dunke bollen mot benkeplaten for å få ut luftboblene.
Sil blandingen over i formen. Sett formen i en langpanne og fyll på med varmt vann i langpannen til det dekker ⅓. Sett langpannen inn i en forvarmet ovn på nederste rille. Stek karamellpuddingen på 120° i ca. 2 timer til den er stiv. Steketiden kan variere litt fra gang til gang. Bruk baksiden av en fuktet skje til å kjenne etter om karamellpuddingen er ferdig. Den skal være fast, men gi litt etter. Avkjøl den i formen til neste dag.

PASJONSFRUKTSAUS:
3

Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. For å knuse fruktsekkene rundt pasjonsfruktsteinene, bruk en stavmikser eller blender. Ha det over i en kasserolle sam¬men med sukker og vann. Kok opp sausen og la den småkoke i et par minutter. Avkjøl sausen før servering.

NØTTER.
4

Kok nøttene i vann i ca. 5 minutter. Sil av vannet og ta bort skall. Bland nøtter med melis og stek til ønsket bruning i en stekepanne med varm olje. Ta av stekeplaten og avkjøl. Grovhakk nøttene.
Server karamellpuddingen med pasjonfruktsausen og nøttene. En spennende smakskombinasjon til karamellpuddingen. Server gjerne pisket krem til.