Print Options:

Kling

Mengde1 Porsjon

Kjært barn har mange navn! Mange kaller disse kling, mens på Vestlandet og i Nord-Norge heter de gjerne lefser, og i Trøndelag lems eller klenning.

 2 l helmelk
 250 g usaltet smør
 250 g smult
 2 kg hvetemel
 2 ss crème fraîche
 2 eggeplommer
Fyll:
 100 g smør
 50 g sukker
 1 ss kanel
1

Ha melk, smør og smult i en kjele og la det koke opp.

2

Tilsett hvetemel, crème fraîche og eggeplommer og bland dette godt i inn i den varme melk- og smørblandingen.

3

Del deigen i emner og kjevle dem tynne.

4

Stek dem på godt varmet takke, temperatur 6–7, først med melsiden ned. Snu dem og stek på andre siden.
PS: Steketakker har litt forskjellig temperaturinnstillinger; noen uten tall, mens andre går fra 1 til 9. Stek først en prøvelefse! Har du ikke takke, kan du steke lefsene i en tørr stekepanne. Da blir lefsene mer som lomper, men de smaker like godt.

5

Pakk lefsene inn i et klede og så inn i plast for å bevare fuktigheten.

6

Bland sammen smør og melis. Bre det på lefsene og strø kanel over. Oppbevares kaldt og gjerne i fryser etter at de er ferdigsmurte.