Smaksetter du knekkebrødene med tranebær og gresskarfrø og kjevler tynt, får du en stabel med fantastisk gode knekkebrød som ikke kommer til å vare lenge.
Ca. 20 stk.
Fra boken Knekkebrød, Åpent Bakeri/Samlaget
Legg tranebær og gresskarkjerner i bløt i varmt vann i 10 minutter.
Bland vann, olje, honning, surdeig, salt og hvetemel, og kjør blandingen i 4 minutter på laveste hastighet i kjøkkenmaskinen.
Erstatt surdeig med 25 g vann om du ikke har surdeig.
Sett opp farten på kjøkkenmaskinen og kjør til deigen slipper bollen.
Sil og avkjøl gresskarfrø og tranebær og tilsett de siste 2 min av elteprosessen.
Deigen skal være ganske tørr.
Del deigen i 20 like store emner. De blir ganske store, ca. 20-21 cm i diameter. Kjevle ut ca. 1 mm tykke knekkebrød. Stek på bakepapirkledd stekebrett ved 180° i 7–8 min. på ene siden, så 5 min. på den andre siden. Snu dem og stek i 10 min. til på første siden. Du kan ev. bruke pizzastein.
Har du steketakke, er det helt ideelt og steke på den. Skru termostaten på litt under max og stek i ca. 3 min på hver side. Om noen av knekkebrødene ikke blir helt sprø, er det bare å ettersteke noen minutter i stekeovnen.
*Lag deigen på kvelden. Trill ut emner og sett i kjøleskapet over natten.
*Deig uten gjær kan ligge opptil 2 dager i kjøleskap.
*Lager du emnene litt mindre, anslagsvis 50 gram, får du flere knekkebrød. 20 gram holder til kjeksstørrelse.
*Brie og chèvre smaker utrolig godt på tranebærknekkebrød.
Den flotte boken fra Åpent Bakeri/Samlaget er proppfull av gode knekkebrød og smarte tips. Boken koster kr 349.
Hva er favorittpålegget som du bruker på knekkebrød? Alle som kommenterer i posten vår på Facebook, er med i trekningen av boken.
Svarfrist: Mandag 20. januar kl 12.
ingredienser
Directions
Fra boken Knekkebrød, Åpent Bakeri/Samlaget
Legg tranebær og gresskarkjerner i bløt i varmt vann i 10 minutter.
Bland vann, olje, honning, surdeig, salt og hvetemel, og kjør blandingen i 4 minutter på laveste hastighet i kjøkkenmaskinen.
Erstatt surdeig med 25 g vann om du ikke har surdeig.
Sett opp farten på kjøkkenmaskinen og kjør til deigen slipper bollen.
Sil og avkjøl gresskarfrø og tranebær og tilsett de siste 2 min av elteprosessen.
Deigen skal være ganske tørr.
Del deigen i 20 like store emner. De blir ganske store, ca. 20-21 cm i diameter. Kjevle ut ca. 1 mm tykke knekkebrød. Stek på bakepapirkledd stekebrett ved 180° i 7–8 min. på ene siden, så 5 min. på den andre siden. Snu dem og stek i 10 min. til på første siden. Du kan ev. bruke pizzastein.
Har du steketakke, er det helt ideelt og steke på den. Skru termostaten på litt under max og stek i ca. 3 min på hver side. Om noen av knekkebrødene ikke blir helt sprø, er det bare å ettersteke noen minutter i stekeovnen.
*Lag deigen på kvelden. Trill ut emner og sett i kjøleskapet over natten.
*Deig uten gjær kan ligge opptil 2 dager i kjøleskap.
*Lager du emnene litt mindre, anslagsvis 50 gram, får du flere knekkebrød. 20 gram holder til kjeksstørrelse.
*Brie og chèvre smaker utrolig godt på tranebærknekkebrød.
Den flotte boken fra Åpent Bakeri/Samlaget er proppfull av gode knekkebrød og smarte tips. Boken koster kr 349.
Hva er favorittpålegget som du bruker på knekkebrød? Alle som kommenterer i posten vår på Facebook, er med i trekningen av boken.
Svarfrist: Mandag 20. januar kl 12.