Kransekake med fromasj

Med ferdig kransekakemasse lager du kjapt en flott festkake med deilig fromasj til kakebordet eller som dessert.

ForfatterCamilla AgerupFotoAnders Martinsen
Kategori, VanskelighetsgradEnkel
Mengde1 Porsjon

8 kakestykker/1 kake

 500 g kransekakemasse ( 1 rull)
FROMASJ:
 4 pl gelatin
 100 g sjokolade, lys eller mørk
 3 eggeplommer
 3 ss sukker
 3 dl kremfløte
KRANSEKAKE:
1

Kna kransekakemassen og trill den ut til en lang pølse. Form tre ringer og stek kransekakeringene ved 180° i 11-12 minutter på midterste rille i ovnen. Avkjøles på rist.

FROMASJ:
2

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Smelt sjokoladen.
Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Tilsett sjokoladen. Pisk kremen myk og vend den inn i sjokoladekremen. Tilsett gelatinblandingen i en tynn stråle litt etter litt, mens du rører forsiktig hele tiden. Vend i fromasjen av og til mens den tykner.

MONTERING:
3

Legg ringene oppå hverandre på et fat.
La fromasjen stå litt før den helles i kaken. Pynt fromasjkaken etter ønske, gjerne med melisglasur, sjokoladefigurer, bær og frukt.

ingredienser

 500 g kransekakemasse ( 1 rull)
FROMASJ:
 4 pl gelatin
 100 g sjokolade, lys eller mørk
 3 eggeplommer
 3 ss sukker
 3 dl kremfløte

Directions

KRANSEKAKE:
1

Kna kransekakemassen og trill den ut til en lang pølse. Form tre ringer og stek kransekakeringene ved 180° i 11-12 minutter på midterste rille i ovnen. Avkjøles på rist.

FROMASJ:
2

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Smelt sjokoladen.
Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Tilsett sjokoladen. Pisk kremen myk og vend den inn i sjokoladekremen. Tilsett gelatinblandingen i en tynn stråle litt etter litt, mens du rører forsiktig hele tiden. Vend i fromasjen av og til mens den tykner.

MONTERING:
3

Legg ringene oppå hverandre på et fat.
La fromasjen stå litt før den helles i kaken. Pynt fromasjkaken etter ønske, gjerne med melisglasur, sjokoladefigurer, bær og frukt.

Kransekake med fromasj