Vårt beste tips til spiselig julegave er en kransekakekurv fylt av godsaker.
18 ringer
Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke en dag. Mal alle mandlene sammen. Sikt inn melis og bland det inn sammen med eggehvitene til en passe fast deig. Det kan være en fordel å tilsette den siste eggehviten i porsjoner. Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.
Trill deigen ut til fingertykke pølser, eller mal den i en kjøttkvern med egnet hullskive. Smør kransekakeformene og strø med semulegryn (obs for gluten) eller mel og fyll dem med pølsene. Sett kransekakeformene på stekebrett.
La steke i 8-10 minutter ved 200°. Ta ringene ut av formene og legg kakene over på rist når de er helt kalde.
Rør sammen ingrediensene til glasuren. Fyll et papirkremmerhus med glasur og sprøy sikksakk-mønster på hver ring etter hvert som kaken settes sammen.
Sett ringene sammen til en kurv og fyll med konfekt, biter av kransekake og sjokolade. Husk hank til slutt.
ingredienser
Directions
Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke en dag. Mal alle mandlene sammen. Sikt inn melis og bland det inn sammen med eggehvitene til en passe fast deig. Det kan være en fordel å tilsette den siste eggehviten i porsjoner. Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.
Trill deigen ut til fingertykke pølser, eller mal den i en kjøttkvern med egnet hullskive. Smør kransekakeformene og strø med semulegryn (obs for gluten) eller mel og fyll dem med pølsene. Sett kransekakeformene på stekebrett.
La steke i 8-10 minutter ved 200°. Ta ringene ut av formene og legg kakene over på rist når de er helt kalde.
Rør sammen ingrediensene til glasuren. Fyll et papirkremmerhus med glasur og sprøy sikksakk-mønster på hver ring etter hvert som kaken settes sammen.
Sett ringene sammen til en kurv og fyll med konfekt, biter av kransekake og sjokolade. Husk hank til slutt.