Print Options:

Marmorerte pikekyss

Mengde1 PorsjonSteketid50 minutter

Sprø, søte pikekyss i ulike fargenyanser og med fine striper er lekker kakepynt. Lag nå, legg i tett boks, og du har kakepynt i lang tid fremover!

 2 eggehviter
 120 g finkornet sukker
 konditorfarge
 ev. kakao
 ev. malte, frysetørkede bær
1

Sett ovnen på 100 grader.

2

Pisk eggehvitene til stivt skum og spe gradvis inn sukkeret mens vispen går. Pisk til en stiv og blank marengs.

TIPS!
Ikke kast eggeplommene, de kan du bruke til for eksempel omelett eller sitronkrem.

3

Ha massen i en sprøytepose, og sprøyt ut små marengstopper på et bakebrett med bakepapir.

Ulike farger:
4

Du kan farge marengs med konditorfarge eller pulver med farge, som f.eks. kakao eller malte, frysetørkede bær. Vær klar over at det kan forringe kvaliteten på marengsen slik at den ikke blir like stiv. Bruk forskjellige sprøytetupper for å få pikekyss i forskjellige former og størrelser.

Marmorering:
5

Bruk en tynn pensel og lag striper med konditorfarge på innsiden av sprøyteposen før du fyller den med marengsmassen. Da vil du få en lekker, marmorert effekt når du sprøyter ut pikekyssene.

6

Stek i ovnen i ca. 50 minutter eller til helt stive. La dem gjerne avkjøle seg i ovnen med døren på gløtt over natten.

7

Pikekyssene kan du lagere i lufttett boks. Her har vi pyntet en avlang sjokoladekake med pikekyss i ulike farger og marmoreringer tett i tett.

Nutrition Facts

Porsjoner 1