Print Options:

Mørk sjokoladekake med salt karamellsaus

Mengde1 Porsjon

En mørk og kraftig sjokoladekake for alle sjokoladeelskere! Kaken får et skikkelig festpreg pyntet med julens konfekt.

Salt karamellsaus:
 2 ½ dl sukker
 3 ss vann
 1 ½ dl kremfløte
 75 g meierismør
 1 ts maldonsalt
Sjokoladekake:
 200 g sjokolade, i biter
 200 g smør
 2 egg
 1 ½ dl kefir
 3 dl sukker
 4 dl hvetemel
 4 ss kakao
 1 ts natron
 ½ ts salt
Sjokoladekrem:
 200 g smør, romtemperert
 200 g melis
 200 g kremost, romtemperert
 5 ss kakaopulver
Pynt:
 10 trøfler
 16 lakriskuler
 2 makroner
Salt karamellsaus:
1

Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele. Kok opp på middels til sterk varme uten å røre. Vend litt på pannen, og følg med hele tiden.

2

Når sukkeret er smeltet og har fått en lys gyllen farge, tilsettes fløte, smør og salt. Rør til sausen er glatt og tykner. Avkjøl, og sett i kjøleskap i minst 1 time før bruk.

Sjokoladekake:
3

Smør en rund kakeform på ca. 20 cm i diameter og forvarm ovnen til 180 grader.

4

Smelt sjokolade og smør i en kjele og avkjøl noe.

5

Pisk sammen egg, kefir, sukker og sjokoladeblandingen i en bolle. Tilsett mel, kakaopulver, natron og salt og bland til en jevn røre.

6

Hell røren over i kakeformen og stek i ovnen i ca. 70 minutter. Avkjøl kaken helt og del bunnen i tre.

Sjokoladekrem:
7

Pisk smør og melis luftig og bland inn kremost og kakaopulver.

Pynting:
8

Smør et lag sjokoladekrem utover den første bunnen, og hell over litt salt karamellsaus. Legg over den andre bunnen og gjenta prosessen til den siste bunnen legges på. Dekk kaken med resten av kremen og pynt med trøfler, lakriskuler og makroner. Server med resten av karamellsausen.

TIPS!
Du kan toppe denne kaken med annen type konfekt, eller bruke julekjeks og sjokolade du har liggende.

Nutrition Facts

Porsjoner 1