Nicoline Myrer Grønning er viden kjent for sin julebakst, især hardinglefsene. – Hver oppskrift har sitt lille triks, sier 103-åringen, kjent som bare Nikka. Klikk inn for oppskrift og få historien om Nikka på kjøpet.
Ca. 100 lefser
Her kan du lese historien om Nikka:
https://www.klikk.no/produkthjemmesider/hjemmet/nikka-laerer-andre-a-bake-hardinglefse-6854632
Pisk sammen egg, sukker, fløte, rømme, og fersk gjær.
Bland i hjortetakksalt, natron og salt.
Tøm en liter kulturmelk i egg- og fløteblandingen.
Tilsett så melblandingen (spar 500 g mel til utbaking).
Ha i 150 g smeltet smør.
Jobb deigen sammen, men bare litt. Dersom du elter for hardt blir deigen seig, og det skal den ikke være.
Lag tynne emner på cirka 100 gram, og legg dem på brett under plast.
Stekes på takke eller bakstehelle.
Lag smørkrem som du smører på lefsene.
Nicoline Myren Grønning 103 år, mest kjent som Nikka, kan alle knepene etter mer enn 70 års baking. -En gammel kjerring fra bygda ga meg en gang oppskriften på hardinglefse, som jo er blitt min spesialitet. Jeg fikset litt på den og kom frem til min egen variant, som jeg har brukt i alle år, også når jeg har bakt til hotellet i Valldal.
Trikset er først og fremst å blande deigen for hånd. Bruker du kjøkkenmaskin, blir den umulig å kjevle ut. Den skal kjennes lett, men likevel samlet.
Klikk inn på lenken over ingrediensene for å lese hele historien om Nikka, som stod i Hjemmet i 2017.
ingredienser
Directions
Pisk sammen egg, sukker, fløte, rømme, og fersk gjær.
Bland i hjortetakksalt, natron og salt.
Tøm en liter kulturmelk i egg- og fløteblandingen.
Tilsett så melblandingen (spar 500 g mel til utbaking).
Ha i 150 g smeltet smør.
Jobb deigen sammen, men bare litt. Dersom du elter for hardt blir deigen seig, og det skal den ikke være.
Lag tynne emner på cirka 100 gram, og legg dem på brett under plast.
Stekes på takke eller bakstehelle.
Lag smørkrem som du smører på lefsene.
Nicoline Myren Grønning 103 år, mest kjent som Nikka, kan alle knepene etter mer enn 70 års baking. -En gammel kjerring fra bygda ga meg en gang oppskriften på hardinglefse, som jo er blitt min spesialitet. Jeg fikset litt på den og kom frem til min egen variant, som jeg har brukt i alle år, også når jeg har bakt til hotellet i Valldal.
Trikset er først og fremst å blande deigen for hånd. Bruker du kjøkkenmaskin, blir den umulig å kjevle ut. Den skal kjennes lett, men likevel samlet.
Klikk inn på lenken over ingrediensene for å lese hele historien om Nikka, som stod i Hjemmet i 2017.