Når duften av nybakte baguetter sprer seg i hele huset, er det fint at oppskriften er stor så du har til både lunsj, middag og kveldsmat.
5 baguetter
Smuldre gjær i en bakebolle og ha i mel, honning, salt og lunkent vann.
Elt deigen godt til smidig og fin deig. Den skal slippe kanten av bakebollen etter ca. 10 min. Start med lav hastighet og øk hastigheten etter hvert.
Tilsett romtemperert smør og kjør den videre på sakte fart til smøret er eltet godt inn i deigen.
Dekk bakebollen med plast, og la den heve på et lunt sted i ca. en time.
Ha deigen på et melet bakebord og del den i like store emner. Trill emnene runde og form dem til avlange baguetter.
Plasser dem på stekeplater med bakepapir.
Dekk baguettene med et håndkle og etterhev til dobbel størrelse, ca. 30 min.
Pensle baguettene med vann, lag snitt på skrå med en skarp kniv og dryss over litt mel.
Stek dem midt i ovnen ved 225° i ca. 15 min.
Steker du baguettene på en pizza- eller bakestein, blir skorpen altså helt magisk sprø. Virkelig verdt å prøve!
ingredienser
Directions
Smuldre gjær i en bakebolle og ha i mel, honning, salt og lunkent vann.
Elt deigen godt til smidig og fin deig. Den skal slippe kanten av bakebollen etter ca. 10 min. Start med lav hastighet og øk hastigheten etter hvert.
Tilsett romtemperert smør og kjør den videre på sakte fart til smøret er eltet godt inn i deigen.
Dekk bakebollen med plast, og la den heve på et lunt sted i ca. en time.
Ha deigen på et melet bakebord og del den i like store emner. Trill emnene runde og form dem til avlange baguetter.
Plasser dem på stekeplater med bakepapir.
Dekk baguettene med et håndkle og etterhev til dobbel størrelse, ca. 30 min.
Pensle baguettene med vann, lag snitt på skrå med en skarp kniv og dryss over litt mel.
Stek dem midt i ovnen ved 225° i ca. 15 min.
Steker du baguettene på en pizza- eller bakestein, blir skorpen altså helt magisk sprø. Virkelig verdt å prøve!