Print Options:

Nybakte baguetter

Mengde1 Porsjon

Når duften av nybakte baguetter sprer seg i hele huset, er det fint at oppskriften er stor så du har til både lunsj, middag og kveldsmat.

 700 g hvetemel
 350 g fullkornshvetemel
 1 ss flytende honning
 1 ½ ts salt
 25 g gjær
 7 dl vann
 100 g smør
1

Smuldre gjær i en bakebolle og ha i mel, honning, salt og lunkent vann.

2

Elt deigen godt til smidig og fin deig. Den skal slippe kanten av bakebollen etter ca. 10 min. Start med lav hastighet og øk hastigheten etter hvert.

3

Tilsett romtemperert smør og kjør den videre på sakte fart til smøret er eltet godt inn i deigen.

4

Dekk bakebollen med plast, og la den heve på et lunt sted i ca. en time.

5

Ha deigen på et melet bakebord og del den i like store emner. Trill emnene runde og form dem til avlange baguetter.

6

Plasser dem på stekeplater med bakepapir.

7

Dekk baguettene med et håndkle og etterhev til dobbel størrelse, ca. 30 min.

8

Pensle baguettene med vann, lag snitt på skrå med en skarp kniv og dryss over litt mel.

9

Stek dem midt i ovnen ved 225° i ca. 15 min.

TRIKSET SOM GJØR BAGUETTENE EKSTRA SPRØ:
10

Steker du baguettene på en pizza- eller bakestein, blir skorpen altså helt magisk sprø. Virkelig verdt å prøve!