Print Options:

Nyttårskake med sjokolade

Mengde1 PorsjonForb. tid40 minutterSteketid40 minutterTotal tid1 time 20 minutter

Her er alt hva et kakehjerte begjærer; deilig bunn, myk krem med sjokoladebiter som er toppet med sjokoladesaus og kokosboller. Og det beste; den er enkel å lage.

 100 g smør
 1 ½ dl vann
 4 ss kakao
 3 dl sukker
 1 dl rømme
 1 ts natron
 ½ ts salt
 2 egg
 3 dl hvetemel
FYLL:
 3 dl fløte
 50 g kokesjokolade
SJOKOLADESAUS:
 2 dl fløte
 100 g kokesjokolade
 små kokosboller til pynt
KAKEBUNN:
1

Kok opp smør, vann og kakao. Ta kjelen av varmen og rør inn sukker. Visp inn rømme og resten av ingrediensene.

2

Smør kakeformen og hell røren i formen. Sett kaken midt i ovn ved 180° i ca. 40 min, sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig. La kaken stå litt i formen før den avkjøles helt på rist.

FYLL:
3

Visp fløten til krem. Grovhakk sjokoladen og bland inn. Bre kremen over kaken.

SJOKOLADESAUS:
4

Smelt sjokoladen i fløten og la det småkoke til det tykner. Avkjøl sausen.

Hell sjokoladesaus over kaken og pynt med små kokosboller og annen pynt som gjør kaken festfin.