Ost og karve gir deilig smak til disse hornene som smaker deilig til lunsj med godt pålegg eller ta med ut på tur.
16 stk.
Smelt smør og ha i melk og varm til fingervarmt.
Smuldre gjæren i en bakbolle, ha i halvparten av melkeblandingen og rør til gjæren har løst seg opp før du har i resten av melken.
Tilsett mel, kruskakli, salt, sukker og karve og elt deigen godt til den er glatt og elastisk.
Dekk til bollen og la deigen heve i ca. 1 time.
Hvelv deigen ut på et melet bakebord. Del i to og kjevle ut to sirkler. Blir deigen klissete, bruk mer mel når du kjevler sirklene. Del hver sirkel i 8 «pizzastykker».
Dryss godt med ost utover og rull hvert stykke til horn ved å starte på den brede siden og rulle mot spissen.
Legg over på et stekebrett med bakepapir, dekk til og la etterheve i ca. 20 minutter eller til dobbelt størrelse.
Sett ovnen på 220°. Pensle med sammenpisket egg og dryss over revet ost og stek midt i ovnen i 12–15 minutter.
Avkjøl på rist.
Fyll gjerne hornene med andre godsaker som for eksempel biter av skinke, pepperoni, kjøttdeigrester eller revet kylling.
ingredienser
Directions
Smelt smør og ha i melk og varm til fingervarmt.
Smuldre gjæren i en bakbolle, ha i halvparten av melkeblandingen og rør til gjæren har løst seg opp før du har i resten av melken.
Tilsett mel, kruskakli, salt, sukker og karve og elt deigen godt til den er glatt og elastisk.
Dekk til bollen og la deigen heve i ca. 1 time.
Hvelv deigen ut på et melet bakebord. Del i to og kjevle ut to sirkler. Blir deigen klissete, bruk mer mel når du kjevler sirklene. Del hver sirkel i 8 «pizzastykker».
Dryss godt med ost utover og rull hvert stykke til horn ved å starte på den brede siden og rulle mot spissen.
Legg over på et stekebrett med bakepapir, dekk til og la etterheve i ca. 20 minutter eller til dobbelt størrelse.
Sett ovnen på 220°. Pensle med sammenpisket egg og dryss over revet ost og stek midt i ovnen i 12–15 minutter.
Avkjøl på rist.
Fyll gjerne hornene med andre godsaker som for eksempel biter av skinke, pepperoni, kjøttdeigrester eller revet kylling.