Print Options:

Ostehorn med karve

Mengde1 Porsjon

Ost og karve gir deilig smak til disse hornene som smaker deilig til lunsj med godt pålegg eller ta med ut på tur.

 100 g smør
 5 ½ dl melk
 1 kg hvetmel
 25 g kruskakli
 1 ts salt
 1 ts sukker
 2 ts karve
 25 g fersk gjær
 300 g revet ost
TOPPING:
 1 egg
 100 g revet ost
1

Smelt smør og ha i melk og varm til fingervarmt.

2

Smuldre gjæren i en bakbolle, ha i halvparten av melkeblandingen og rør til gjæren har løst seg opp før du har i resten av melken.

3

Tilsett mel, kruskakli, salt, sukker og karve og elt deigen godt til den er glatt og elastisk.

4

Dekk til bollen og la deigen heve i ca. 1 time.

UTBAKING:
5

Hvelv deigen ut på et melet bakebord. Del i to og kjevle ut to sirkler. Blir deigen klissete, bruk mer mel når du kjevler sirklene. Del hver sirkel i 8 «pizzastykker».
Dryss godt med ost utover og rull hvert stykke til horn ved å starte på den brede siden og rulle mot spissen.

6

Legg over på et stekebrett med bakepapir, dekk til og la etterheve i ca. 20 minutter eller til dobbelt størrelse.

7

Sett ovnen på 220°. Pensle med sammenpisket egg og dryss over revet ost og stek midt i ovnen i 12–15 minutter.

8

Avkjøl på rist.

TIPS:
9

Fyll gjerne hornene med andre godsaker som for eksempel biter av skinke, pepperoni, kjøttdeigrester eller revet kylling.