Ostekake med hvit sjokolade

Hvit sjokolade i ostekake er bare vanvittig godt!

ForfatterKristin JøtunFotoKim Holthe
Kategori,
Mengde1 Porsjon
Steketid2 timer 20 minutter
TIPS
Hjemmelaget bærsaus er ekstra godt til denne kaken: https://www.bakelyst.no/oppskrift/tips-og-triks/bringebaer-og-jordbaersaus/

 

1 porsjon gir 12. stk.

Bunn:
 300 g Oreo-kjeks
 50 g smør
Fyll:
 800 g kremost naturell
 200 g sukker
 6 egg
 500 g hvit sjokolade
 1 dl fløte
Pynt:
 1 beger jordbær
 jordbærsaus
 ev. sitronmelisse
1

Knus kjeksen i en foodprosessor til pulver, og bland inn smeltet smør.

2

Bruk en kakering eller en rund form, ca. 20 cm, og trykk kjeksen ut i bunnen. Sett formen i fryseren i ca. 15 minutter.

3

Bland sammen sukker og ost til en glatt røre.

4

Pisk inn eggene, men pisk ikke for mye.

5

Brekk opp sjokoladen, tilsett fløte i en bolle og sett det over vannbad slik at det smelter. Pisk det glatt og bland det inn i ostekremen. Hell det over bunnen i kakeformen.

6

Stekes i ovnen på midterste rille, 130 grader i 20 minutter. Skru ned ovnen til 120 grader og stek videre i 30 minutter, og til slutt på 100 grader i 90 minutter. Skru av ovnen, og la kaken stå inne med døren åpen til den
blir romtemperert.

7

Avkjøles i minst 4 timer. Server gjerne med friske jordbær, sitronmelisse og jordbærsaus på toppen.

ingredienser

Bunn:
 300 g Oreo-kjeks
 50 g smør
Fyll:
 800 g kremost naturell
 200 g sukker
 6 egg
 500 g hvit sjokolade
 1 dl fløte
Pynt:
 1 beger jordbær
 jordbærsaus
 ev. sitronmelisse

Directions

1

Knus kjeksen i en foodprosessor til pulver, og bland inn smeltet smør.

2

Bruk en kakering eller en rund form, ca. 20 cm, og trykk kjeksen ut i bunnen. Sett formen i fryseren i ca. 15 minutter.

3

Bland sammen sukker og ost til en glatt røre.

4

Pisk inn eggene, men pisk ikke for mye.

5

Brekk opp sjokoladen, tilsett fløte i en bolle og sett det over vannbad slik at det smelter. Pisk det glatt og bland det inn i ostekremen. Hell det over bunnen i kakeformen.

6

Stekes i ovnen på midterste rille, 130 grader i 20 minutter. Skru ned ovnen til 120 grader og stek videre i 30 minutter, og til slutt på 100 grader i 90 minutter. Skru av ovnen, og la kaken stå inne med døren åpen til den
blir romtemperert.

7

Avkjøles i minst 4 timer. Server gjerne med friske jordbær, sitronmelisse og jordbærsaus på toppen.

Ostekake med hvit sjokolade
503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 1581127


Varnish cache server