Hvit sjokolade i ostekake er bare vanvittig godt!
TIPS
Hjemmelaget bærsaus er ekstra godt til denne kaken: https://www.bakelyst.no/oppskrift/tips-og-triks/bringebaer-og-jordbaersaus/
1 porsjon gir 12. stk.
Knus kjeksen i en foodprosessor til pulver, og bland inn smeltet smør.
Bruk en kakering eller en rund form, ca. 20 cm, og trykk kjeksen ut i bunnen. Sett formen i fryseren i ca. 15 minutter.
Bland sammen sukker og ost til en glatt røre.
Pisk inn eggene, men pisk ikke for mye.
Brekk opp sjokoladen, tilsett fløte i en bolle og sett det over vannbad slik at det smelter. Pisk det glatt og bland det inn i ostekremen. Hell det over bunnen i kakeformen.
Stekes i ovnen på midterste rille, 130 grader i 20 minutter. Skru ned ovnen til 120 grader og stek videre i 30 minutter, og til slutt på 100 grader i 90 minutter. Skru av ovnen, og la kaken stå inne med døren åpen til den
blir romtemperert.
Avkjøles i minst 4 timer. Server gjerne med friske jordbær, sitronmelisse og jordbærsaus på toppen.
ingredienser
Directions
Knus kjeksen i en foodprosessor til pulver, og bland inn smeltet smør.
Bruk en kakering eller en rund form, ca. 20 cm, og trykk kjeksen ut i bunnen. Sett formen i fryseren i ca. 15 minutter.
Bland sammen sukker og ost til en glatt røre.
Pisk inn eggene, men pisk ikke for mye.
Brekk opp sjokoladen, tilsett fløte i en bolle og sett det over vannbad slik at det smelter. Pisk det glatt og bland det inn i ostekremen. Hell det over bunnen i kakeformen.
Stekes i ovnen på midterste rille, 130 grader i 20 minutter. Skru ned ovnen til 120 grader og stek videre i 30 minutter, og til slutt på 100 grader i 90 minutter. Skru av ovnen, og la kaken stå inne med døren åpen til den
blir romtemperert.
Avkjøles i minst 4 timer. Server gjerne med friske jordbær, sitronmelisse og jordbærsaus på toppen.