Print Options:

Ostekrempai med karamellsaus

Mengde1 Porsjon

Ostekake med karamell og toppet med Daim smaker rett og slett himmelsk!

 200 g Digestive-kjeks
 80 g smør
OSTEFYLL:
 300 g kremost naturell
 200 g mascarpone
 150 g melis
 2 ts vaniljesukker
 1 ½ dl kremfløte
KARAMELLSAUS:
 100 g sukker
 2 ss vann
 1 ss smør
 1 dl fløte
 2 Daim-sjokolader
BUNN:
1

Knus kjeksen i hurtigmikser. Smelt smør og bland med kjeksen. Trykk blandingen godt ned i bunnen
av paiformen og opp langs kantene. Bruk baksiden av en spiseskje. Sett formen kaldt.

OSTEKREM:
2

Pisk sammen kremost, mascarpone, melis, vaniljesukker og kremfløte til en luftig krem. Hell blandingen over kjeksbunnen og la stå natten over i kjøleskap.

KARAMELLSAUS:
3

Lag karamellsaus ved å smelte sukker over middels varme i en kasserolle. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet, du kan heller bevege kasserollen forsiktig underveis så det ikke brenner seg. Når sukkeret er blitt ganske brunt tar du det av varmen. Visp inn smør i terninger. Varm fløten mens sukkeret smelter og hell den varme fløten i karamellen. Sett tilbake på varmen og småkok i 3 minutter mens du rører, til karamellen er tyknet. La karamellsausen avkjøles før du heller den i striper over ostekaken.

4

Grovhakk Daim og dryss over. Server resten av karamellsausen ved siden av.

SLIK BLIR KAKEN GLUTENFRI:
5

Bytt til glutenfrie kjeks, havregryn eller brød. Nøtter og rosiner smaker også godt i ostekakebunn.