En lekker kake som vil imponere alle rundt bordet! Denne blir raskt en tradisjon og kan være et godt alternativ til multekrem til dessert.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Smelt smør.
Kjør pepperkaker til smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad og vend med smeltet smør.
Press bunnen ut i en smurt springform på ca. 20 cm i diameter og sett i kjøleskapet.
Pisk romtemperert kremost og sukker godt. Visp inn eggene ett og ett mens vispen går, så eggeplommer, vaniljeekstrakt og sitronsaft.
Hell røren i formen. Dekk utsiden av kakeformen med aluminiumsfolie, helst to lag, og sett i en langpanne. Hell kokende vann i pannen til ca. halvveis opp på formen. Stek kaken i vannbad i ovnen i ca. 50 minutter. Den skal være fast nok til at rømmetoppingen kan helles over uten at det synker ned i fyllet.
Pisk sammen rømme, sukker og vaniljeekstrakt og hell over kaken.
Stek videre i 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og ut av vannbadet. Avkjøl helt og sett i kjøleskapet natten over slik at den får satt seg.
Tin multene. Sil av multejuice fra de tinte multene. Ha multejuice, vann, eplebrennevin og sukker i en kjele, kok opp og la småkoke til væskemengden er redusert til ca. 1½ dl. Avkjøl helt.
Rist hasselnøttene i en tørr panne til de blir gylne. Avkjøl og gni av det løse skallet med et kjøkkenhåndkle.
Smelt sukker og vann i en kjele til lys, gyllen karamell, vend inn nøtter og smør og rør til nøttene er godt dekket. Hell nøttene ut på et bakepapir og la stivne.
Grovhakk nøttene og pynt kaken med karamelliserte nøtter, multer, knuste pepperkaker og multesirup.
TIPS!
Server gjerne ekstra karamelliserte nøtter og multesirup ved siden av.
ingredienser
Directions
Forvarm ovnen til 180 grader.
Smelt smør.
Kjør pepperkaker til smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad og vend med smeltet smør.
Press bunnen ut i en smurt springform på ca. 20 cm i diameter og sett i kjøleskapet.
Pisk romtemperert kremost og sukker godt. Visp inn eggene ett og ett mens vispen går, så eggeplommer, vaniljeekstrakt og sitronsaft.
Hell røren i formen. Dekk utsiden av kakeformen med aluminiumsfolie, helst to lag, og sett i en langpanne. Hell kokende vann i pannen til ca. halvveis opp på formen. Stek kaken i vannbad i ovnen i ca. 50 minutter. Den skal være fast nok til at rømmetoppingen kan helles over uten at det synker ned i fyllet.
Pisk sammen rømme, sukker og vaniljeekstrakt og hell over kaken.
Stek videre i 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og ut av vannbadet. Avkjøl helt og sett i kjøleskapet natten over slik at den får satt seg.
Tin multene. Sil av multejuice fra de tinte multene. Ha multejuice, vann, eplebrennevin og sukker i en kjele, kok opp og la småkoke til væskemengden er redusert til ca. 1½ dl. Avkjøl helt.
Rist hasselnøttene i en tørr panne til de blir gylne. Avkjøl og gni av det løse skallet med et kjøkkenhåndkle.
Smelt sukker og vann i en kjele til lys, gyllen karamell, vend inn nøtter og smør og rør til nøttene er godt dekket. Hell nøttene ut på et bakepapir og la stivne.
Grovhakk nøttene og pynt kaken med karamelliserte nøtter, multer, knuste pepperkaker og multesirup.
TIPS!
Server gjerne ekstra karamelliserte nøtter og multesirup ved siden av.