Print Options:

Ovnsbakt ostekake med multer og pepperkakebunn

Mengde1 PorsjonSteketid1 time 5 minutter

En lekker kake som vil imponere alle rundt bordet! Denne blir raskt en tradisjon og kan være et godt alternativ til multekrem til dessert.

Pepperkakebunn:
 75 g usaltet meierismør
 150 g pepperkaker
Ostekakekfyll:
 600 g romtemperert kremost
 150 g sukker
 3 egg
 3 eggeplommer
 1 ½ ts vaniljeekstrakt
 1 ½ ss sitronsaft
Rømmetopping:
 3 dl rømme
 1 ss sukker
 ½ ts vaniljeekstrakt
Multesirup:
 1 dl multejuice
 ½ dl vann
 ½ dl eplebrennevin
 ½ dl sukker
Karamelliserte hasselnøtter:
 150 g hasselnøtter
 100 g sukker
 ½ dl vann
 1 ss smør
Pynt:
 100 g multer, tinte
 4 ss knuste pepperkaker
Pepperkakebunn:
1

Forvarm ovnen til 180 grader.

2

Smelt smør.

3

Kjør pepperkaker til smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad og vend med smeltet smør.

4

Press bunnen ut i en smurt springform på ca. 20 cm i diameter og sett i kjøleskapet.

Ostekakefyll:
5

Pisk romtemperert kremost og sukker godt. Visp inn eggene ett og ett mens vispen går, så eggeplommer, vaniljeekstrakt og sitronsaft.

6

Hell røren i formen. Dekk utsiden av kakeformen med aluminiumsfolie, helst to lag, og sett i en langpanne. Hell kokende vann i pannen til ca. halvveis opp på formen. Stek kaken i vannbad i ovnen i ca. 50 minutter. Den skal være fast nok til at rømmetoppingen kan helles over uten at det synker ned i fyllet.

Rømmetopping:
7

Pisk sammen rømme, sukker og vaniljeekstrakt og hell over kaken.

8

Stek videre i 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og ut av vannbadet. Avkjøl helt og sett i kjøleskapet natten over slik at den får satt seg.

Multesirup:
9

Tin multene. Sil av multejuice fra de tinte multene. Ha multejuice, vann, eplebrennevin og sukker i en kjele, kok opp og la småkoke til væskemengden er redusert til ca. 1½ dl. Avkjøl helt.

Karamelliserte hasselnøtter:
10

Rist hasselnøttene i en tørr panne til de blir gylne. Avkjøl og gni av det løse skallet med et kjøkkenhåndkle.

11

Smelt sukker og vann i en kjele til lys, gyllen karamell, vend inn nøtter og smør og rør til nøttene er godt dekket. Hell nøttene ut på et bakepapir og la stivne.

Pynt:
12

Grovhakk nøttene og pynt kaken med karamelliserte nøtter, multer, knuste pepperkaker og multesirup.

TIPS!
Server gjerne ekstra karamelliserte nøtter og multesirup ved siden av.