Pavlovakrans

Søt, men samtidig syrlig og frisk er denne pavlovakransen. Sprø på toppen, myk inni og perfekt som dessert eller på kaffebordet.

ForfatterNadin Martinuzzi/SentralenFotoNadine Martinuzzi/Sentralen
Kategori, VanskelighetsgradEnkel
Mengde1 Porsjon

1 krans = 6 porsjoner

 6 eggehviter, romptempererte
 2 ts hvitvinseddik
 2 dl sukker
 2 ts maisenna
 1 ts vaniljesukker
BRINGEBÆRSAUS:
 200 g frosne bringebær
 1 dl sukker
PYNT:
 3 dl kremfløte
 300 g røde bær, f.eks. bringebær, rips og granateplefrø
 4 friske rosmarinkvister
1

Forvarm ovnen til 90 °C.

2

Pisk eggehviter og eddik til mykt skum. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker
og tilsett gradvis mens vispen går. Pisk til massen er blank og fast.

3

Kle en stekeplate med bakepapir og sett dotter av marengsmassen i en ring på bakepapiret. Sett platen lavt i ovnen og stek i ca. 70 minutter. Slå av ovnen, sett døren på gløtt og la pavlovakransen avkjøles i ovnen, gjerne over natten.

4

Kok opp bringebær og sukker, la småkoke i 5 minutter og sil sausen gjennom en sikt så den blir glatt. Oppbevar bringebærsausen i kjøleskap frem til servering.

5

Pisk krem av fløte og legg krem på pavlovakransen.

6

Pynt med bær og rosmarin, og avslutt med å dryppe bringebærsaus over. Server med en gang.

ingredienser

 6 eggehviter, romptempererte
 2 ts hvitvinseddik
 2 dl sukker
 2 ts maisenna
 1 ts vaniljesukker
BRINGEBÆRSAUS:
 200 g frosne bringebær
 1 dl sukker
PYNT:
 3 dl kremfløte
 300 g røde bær, f.eks. bringebær, rips og granateplefrø
 4 friske rosmarinkvister

Directions

1

Forvarm ovnen til 90 °C.

2

Pisk eggehviter og eddik til mykt skum. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker
og tilsett gradvis mens vispen går. Pisk til massen er blank og fast.

3

Kle en stekeplate med bakepapir og sett dotter av marengsmassen i en ring på bakepapiret. Sett platen lavt i ovnen og stek i ca. 70 minutter. Slå av ovnen, sett døren på gløtt og la pavlovakransen avkjøles i ovnen, gjerne over natten.

4

Kok opp bringebær og sukker, la småkoke i 5 minutter og sil sausen gjennom en sikt så den blir glatt. Oppbevar bringebærsausen i kjøleskap frem til servering.

5

Pisk krem av fløte og legg krem på pavlovakransen.

6

Pynt med bær og rosmarin, og avslutt med å dryppe bringebærsaus over. Server med en gang.

Pavlovakrans
503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 595654


Varnish cache server