Søt, men samtidig syrlig og frisk er denne pavlovakransen. Sprø på toppen, myk inni og perfekt som dessert eller på kaffebordet.
1 krans = 6 porsjoner
Forvarm ovnen til 90 °C.
Pisk eggehviter og eddik til mykt skum. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker
og tilsett gradvis mens vispen går. Pisk til massen er blank og fast.
Kle en stekeplate med bakepapir og sett dotter av marengsmassen i en ring på bakepapiret. Sett platen lavt i ovnen og stek i ca. 70 minutter. Slå av ovnen, sett døren på gløtt og la pavlovakransen avkjøles i ovnen, gjerne over natten.
Kok opp bringebær og sukker, la småkoke i 5 minutter og sil sausen gjennom en sikt så den blir glatt. Oppbevar bringebærsausen i kjøleskap frem til servering.
Pisk krem av fløte og legg krem på pavlovakransen.
Pynt med bær og rosmarin, og avslutt med å dryppe bringebærsaus over. Server med en gang.
ingredienser
Directions
Forvarm ovnen til 90 °C.
Pisk eggehviter og eddik til mykt skum. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker
og tilsett gradvis mens vispen går. Pisk til massen er blank og fast.
Kle en stekeplate med bakepapir og sett dotter av marengsmassen i en ring på bakepapiret. Sett platen lavt i ovnen og stek i ca. 70 minutter. Slå av ovnen, sett døren på gløtt og la pavlovakransen avkjøles i ovnen, gjerne over natten.
Kok opp bringebær og sukker, la småkoke i 5 minutter og sil sausen gjennom en sikt så den blir glatt. Oppbevar bringebærsausen i kjøleskap frem til servering.
Pisk krem av fløte og legg krem på pavlovakransen.
Pynt med bær og rosmarin, og avslutt med å dryppe bringebærsaus over. Server med en gang.