Print Options:

Pink velvet-kake

Mengde1 Porsjon

Den perfekte kaken til venninnefesten?

Foto: Svein Brimi

 115 g usaltet smør, romtemperert
 120 ml olje
 300 g sukker
 4 egg
 390 g hvetemel
 1 ss vaniljesukker
 1 ss bakepulver
 ½ ts salt
 3 dl melk
 1 ss sitronsaft
 rød konditorfarge
Frosting:
 570 g smør, romtemperert
 1 kg melis
 2 ss vaniljesukker
 5 ss melk, ev. fløte
Pikekyss:
 1 eggehvite
 60 g finkornet sukker
 konditorfarge
1

Smør to runde kakeformer, 22 cm i diameter, og legg bakepapir i bunnen.

2

Visp sammen smør, olje og sukker i en kjøkkenmaskin.

3

Tilsett eggene ett om gangen, og visp mellom hvert egg.

4

Sikt inn det tørre vekselvis med væsken. Bland alt forsiktig sammen for hånd eller på lav hastighet i maskinen.

5

Tilsett rød konditorfarge til du får en passe sterk farge. Vær obs på at fargen blir svakere under steking.

6

Fordel røren i de to smurte kakeformene og stek ved 180 grader i 30–35 minutter. Avkjøl 10–15 minutter i formen før de avkjøles helt på en kakerist.

Frosting:
7

Visp smør til jevnt og luftig.

8

Tilsett melis, litt og litt om gangen, og visp godt mellom hver gang. Hvor fast eller myk frostingen blir, kommer an på hvor mye melis du tilsetter (800–1300 g melis).

9

Ha i vaniljesukker (1-3 ss) og melk (3-7 ss) og visp til jevn og fin frosting. Hvis du vil ha en så hvit frosting som mulig, fortsetter du å vispe til den blir så hvit som du vil ha den. Hvis du ønsker en annen farge, kan du tilsette noen dråper konditorfarge.

Pikekyss:
10

Ha eggehvitene i en helt ren bolle. Visp til det dannes tykt skum.

11

Tilsett sukker, litt etter litt, mens du visper til blankt og hvit marengs.

12

Tilsett så mye konditorfarge som du ønsker. Noe av fargen blir borte under steking.

13

Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut ønsket størrelse og fasong på et stekebrett med bakepapir.

14

Stek marengsen ved 100 grader i ca. 60 minutter. Etter én time kan du ev. la dem stå i avslått ovn med døren åpen natten over.

Montering:
15

Legg en av kakebunnene på et kakefat. Smør på et tykt lag med frosting og legg den andre kakebunnen over.

16

Dekk hele kaken med frosting. Pynt med pikekyss og godteri eller annen kakepynt.

Nutrition Facts

Porsjoner 1