En lekker måte å servere pizza på! Spis den alene med en grønn salat til, eller ha den som tilbehør til supper og gryteretter.
1 porsjon gir 2 pizzafletter.
Kjør mel, salt, gjær og vann i en kjøkkenmaskin med eltekrok til den er smidig og slipper bollen, ca. 10 minutter. Deigen skal være litt løs, men tilsett ev. litt mer mel om nødvendig.
La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 1½–2 timer.
Ha deigen ut på et melet bord, og form som ønsket.
Finsnitt hvitløk og grovhakk basilikum.
Varm olje i en stekepanne, tilsett hvitløk og fres i ca. 30 sekunder til den har fått litt farge. Tilsett hakket basilikum, plommetomater og litt salt og pepper.
La sausen småkoke i ca. 20 minutter under omrøring. Brekk gjerne opp tomatkjøttet med en tresleiv. Smak til med salt og pepper.
TIPS!
For en friskere og råere tomatsmak kan du redusere koketiden til 5 minutter.
Kjør sausen glatt med stavmikser hvis du vil ha en glatt saus.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Del opp pizzadeigen i 2 emner. Kjevle ut hver del til et rektangel på ca. 20x30 cm, og ha på tomatsaus.
Kutt pepperoni i små biter, og dryss over med revet ost og basilikum.
Rull sammen deigen, og løft over på et stekebrett med bakepapir. Skjær deigpølsen i to på langs, men stopp rett før du kommer til den ene enden. Tvinn de to delene over hverandre til en flettet form. Dryss gjerne over mer ost før steking.
Stekes i ovnen i ca. 30 minutter.
TIPS!
Server gjern med pesto.
ingredienser
Directions
Kjør mel, salt, gjær og vann i en kjøkkenmaskin med eltekrok til den er smidig og slipper bollen, ca. 10 minutter. Deigen skal være litt løs, men tilsett ev. litt mer mel om nødvendig.
La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 1½–2 timer.
Ha deigen ut på et melet bord, og form som ønsket.
Finsnitt hvitløk og grovhakk basilikum.
Varm olje i en stekepanne, tilsett hvitløk og fres i ca. 30 sekunder til den har fått litt farge. Tilsett hakket basilikum, plommetomater og litt salt og pepper.
La sausen småkoke i ca. 20 minutter under omrøring. Brekk gjerne opp tomatkjøttet med en tresleiv. Smak til med salt og pepper.
TIPS!
For en friskere og råere tomatsmak kan du redusere koketiden til 5 minutter.
Kjør sausen glatt med stavmikser hvis du vil ha en glatt saus.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Del opp pizzadeigen i 2 emner. Kjevle ut hver del til et rektangel på ca. 20x30 cm, og ha på tomatsaus.
Kutt pepperoni i små biter, og dryss over med revet ost og basilikum.
Rull sammen deigen, og løft over på et stekebrett med bakepapir. Skjær deigpølsen i to på langs, men stopp rett før du kommer til den ene enden. Tvinn de to delene over hverandre til en flettet form. Dryss gjerne over mer ost før steking.
Stekes i ovnen i ca. 30 minutter.
TIPS!
Server gjern med pesto.