Print Options:

Prinsessekake

Mengde1 PorsjonSteketid30 minutter

Denne kaken skal egentlig lages av wienerbrøddeig, men den blir minst like god med gjærdeig og vaniljekrem.

 200 g smør
 ½ l melk
 100 g gjær
 150 g sukker
 ½ ts kardemomme
 ½ ts salt
 1 kg hvetemel
Fyll:
 ½ l ferdig vaniljekrem
 litt kanel
Glasur:
 1 eggehvite
 2 dl melis
Pynt:
 noen bringebær
1

Smelt smøret og tilsett melken.

2

Rør ut gjæren i væsken. Ha i sukker, kardemomme og salt, og rør inn melet til en ikke for fast, men god deig.

3

La deigen heve i ca. 30 minutter.

4

Ta deigen ut på bakebordet og del den i to. Ta en tredel av hvert emne, og trykk ut i en godt smurt form, 24–26 cm.

5

Fordel en fjerdedel av vaniljekremen oppå deigen.

6

Kjevle ut resten av deigen til avlange leiver.

7

Fordel resten av vaniljekremen utover de avlange leivene, og dryss gjerne på litt kanel. Rull sammen som en rullekake. Del rullene opp i ca. 3 cm brede stykker, og sett dem med snittflaten ned i formen.

8

Etterheves i 30 minutter.

9

Stek kaken i ovnen på nederste rille ved 200 grader i 30–40 minutter.

10

Avkjøl kaken og lag gitter av melisglasur. Pynt med bringebær på toppen.

Nutrition Facts

Porsjoner 1