Print Options:

Riskrem med rødsaus

Mengde1 Porsjon

Rekk opp hånden den som skal ha riskrem til dessert i julen! Dette er en av de absolutt mest populære juledessertene. Selveste smaken av jul!

 500 g risgrøt, ferdigkokt
 4 ss sukker
 1 ts vaniljesukker
 3 dl kremfløte
Rødsaus
 4 dl bringebærsaft, gjerne råsaft
 2 dl vann
 1 ss potetmel
Pynt:
 1 dl skåldede mandler
 16 bringebær
1

Visp fløten med sukker og vaniljesukker til luftig krem.

2

Bland inn ferdigkokt, kald risgrøt.

TIPS!
Vil du ikke ha riskremen så kompakt, kan du tilsette mindre risgrøt i kremen.

3

Ha riskremen i en pen serveringsskål, dryss over litt hakkede mandler og pynt gjerne med bringebær på toppen.

Rødsaus:
4

Bland saft av bringebær, en del sterkere enn når du drikker den.

5

Kok opp saft og tilsett potetmel utblandet i litt vann i tynn stråle under omrøring.

TIPS!
Ikke kok sauser med potetmel for lenge, da blir den seig. Det holder å koke opp til du får én stor boble.

6

Strø litt sukker på toppen. La saften bli kald. Server riskremen med herlig rødsaus.