Prøv de fineste tynnlefser fra Rollag etter oppskrift fra Grethe Synøve Skarpmoen.
30 leiver
Grethe Synøve driver Mollas bakeri, sjekk her:
https://www.mollas.no/mollas.pdf
Av Grethe Synøve Skarpmoen
Varm melk til nesten oppkok og hell over rugmelet. Bland det i kjøkkenmaskin.
Del opp margarin og ha i.
Tilsett egg. Ha så i mel til passe deig. Avkjøl litt.
Del opp i emner på ca. 115 g.
Kjevle ut og stek på varm takke.
Avkjøl leivene i plast.
Pisk smør og sukker godt.
La lefsene avkjøles helt før du smører med smør- og sukkerblanding på halve lefsa.
Renskjær kantene med pizzahjul og del hver lefse i 4 snipper.
Pakk lefsene i plastposer og putt i fryseren.
Baker du alt lefser, lomper eller flatbrød? Kan du ev. tenke deg å lære tradisjonsbakst på takke?
Post svaret ditt under posten vår på FB. Kanskje akkurat du blir den heldige vinner av bakesettet fra Rosti.
Frist: Mandag 23.12 kl 12.
ingredienser
Directions
Av Grethe Synøve Skarpmoen
Varm melk til nesten oppkok og hell over rugmelet. Bland det i kjøkkenmaskin.
Del opp margarin og ha i.
Tilsett egg. Ha så i mel til passe deig. Avkjøl litt.
Del opp i emner på ca. 115 g.
Kjevle ut og stek på varm takke.
Avkjøl leivene i plast.
Pisk smør og sukker godt.
La lefsene avkjøles helt før du smører med smør- og sukkerblanding på halve lefsa.
Renskjær kantene med pizzahjul og del hver lefse i 4 snipper.
Pakk lefsene i plastposer og putt i fryseren.
Baker du alt lefser, lomper eller flatbrød? Kan du ev. tenke deg å lære tradisjonsbakst på takke?
Post svaret ditt under posten vår på FB. Kanskje akkurat du blir den heldige vinner av bakesettet fra Rosti.
Frist: Mandag 23.12 kl 12.