Print Options:

Rollags-lefse

Mengde1 Porsjon

Prøv de fineste tynnlefser fra Rollag etter oppskrift fra Grethe Synøve Skarpmoen.

 500 g siktet rugmel
 1 l H-melk
 450 g margarin
 6 egg
 1 ½ kg hvetemel
FYLL:
 1 ½ kg smør, gjerne setersmør
 500 g sukker
1

Av Grethe Synøve Skarpmoen

2

Varm melk til nesten oppkok og hell over rugmelet. Bland det i kjøkkenmaskin.

3

Del opp margarin og ha i.

4

Tilsett egg. Ha så i mel til passe deig. Avkjøl litt.

5

Del opp i emner på ca. 115 g.

6

Kjevle ut og stek på varm takke.

7

Avkjøl leivene i plast.

FYLL:
8

Pisk smør og sukker godt.

9

La lefsene avkjøles helt før du smører med smør- og sukkerblanding på halve lefsa.

10

Renskjær kantene med pizzahjul og del hver lefse i 4 snipper.

11

Pakk lefsene i plastposer og putt i fryseren.

KONKURRANSE:
12

Baker du alt lefser, lomper eller flatbrød? Kan du ev. tenke deg å lære tradisjonsbakst på takke?

Post svaret ditt under posten vår på FB. Kanskje akkurat du blir den heldige vinner av bakesettet fra Rosti.
Frist: Mandag 23.12 kl 12.