Lag en morsom vri på en i utgangspunktet vanlig bolle med epledeler. Når rosettene i tillegg er fylt med fløyelsmyk, hjemmelaget romkrem, da er det lett å bli helt salig.
Ca. 20 boller
https://www.bakelyst.no/oppskrift/gjaerbakst/skogsbaersnurrer-med-frisk-ostekrem/
https://www.bakelyst.no/oppskrift/gjaerbakst/deilige-eplehorn/
Se hva som skjedde da vi ba medlemmene i Bakelyst med Hjemmet på Facebook om å fylle en grunnoppskrift på boller med sitt beste fyll. Vi fikk utrolig mange deilige forslag, og kåret til slutt 3 favoritter:
1. Rose Marie Solberg med oppskrift på Skogsbærsnurrer
2. May-Britt D'Este med oppskrift på Rosetter med romkrem
3. Birgitte P. Christensen med oppskrift på Eplehorn
Lenkene til Skogsbærsnurrer og eplehorn ligger over ingrediensene.
PS. Grunnoppskriften går under navnet Statoil-boller i Facebook-gruppa til Hjemmet, og bakes utrolig mye.
Bland mel og sukker. Tilsett lunken melk blandet med smuldret gjær. Ha i smeltet smør og egg. Bland inn kardemomme, salt og luftigere bakst i grunndeigen og elt godt i en kjøkkenmaskin i 10-12 min. Hev til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Del deigen i ca. 20 emner og form til boller. Ha bollene på et stekebrett med bakepapir og etterhev. Bruk en epledeler og stikk ut rosetter på hver bolle.
Pensle med pisket eggehvite med noen dråper melk.
Stek bollene i ovn ved 200° i ca. 13 min. Avkjøl litt på en kakerist.
Bland ingrediensene til romkremen unntatt gelatinpulver, i en tykkbunnet kjele. Kok opp under omrøring til blandingen tykner. Ta av platen og tilsett gelatinpulver og visp godt. Avkjøl kremen helt. Ha romkrem i en sprøytepose. Bruk en teskje og grav ut litt «bollemat» i hver bolle før du sprøyter inn romkrem. Dryss hver bolle med melis.
ingredienser
Directions
Se hva som skjedde da vi ba medlemmene i Bakelyst med Hjemmet på Facebook om å fylle en grunnoppskrift på boller med sitt beste fyll. Vi fikk utrolig mange deilige forslag, og kåret til slutt 3 favoritter:
1. Rose Marie Solberg med oppskrift på Skogsbærsnurrer
2. May-Britt D'Este med oppskrift på Rosetter med romkrem
3. Birgitte P. Christensen med oppskrift på Eplehorn
Lenkene til Skogsbærsnurrer og eplehorn ligger over ingrediensene.
PS. Grunnoppskriften går under navnet Statoil-boller i Facebook-gruppa til Hjemmet, og bakes utrolig mye.
Bland mel og sukker. Tilsett lunken melk blandet med smuldret gjær. Ha i smeltet smør og egg. Bland inn kardemomme, salt og luftigere bakst i grunndeigen og elt godt i en kjøkkenmaskin i 10-12 min. Hev til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Del deigen i ca. 20 emner og form til boller. Ha bollene på et stekebrett med bakepapir og etterhev. Bruk en epledeler og stikk ut rosetter på hver bolle.
Pensle med pisket eggehvite med noen dråper melk.
Stek bollene i ovn ved 200° i ca. 13 min. Avkjøl litt på en kakerist.
Bland ingrediensene til romkremen unntatt gelatinpulver, i en tykkbunnet kjele. Kok opp under omrøring til blandingen tykner. Ta av platen og tilsett gelatinpulver og visp godt. Avkjøl kremen helt. Ha romkrem i en sprøytepose. Bruk en teskje og grav ut litt «bollemat» i hver bolle før du sprøyter inn romkrem. Dryss hver bolle med melis.