Print Options:

Rosetter med romkrem

Mengde1 Porsjon

Lag en morsom vri på en i utgangspunktet vanlig bolle med epledeler. Når rosettene i tillegg er fylt med fløyelsmyk, hjemmelaget romkrem, da er det lett å bli helt salig.

GRUNNOPPSKRIFT STATOILBOLLER:
 5 dl melk
 150 g smeltet smør
 1 egg
 1 kg hvetemel
 150 g sukker
TILLEGG ROSETTER:
 3 ts kardemomme
 1 ts salt
 2 ts luftigere bakst
FYLL ROSETTER:
 3 dl fløte
 4 dl melk
 9 eggeplommer
 1 dl sukker
 2 ss maisenna
 20 dråper romessens
 2 ts gelatinpulver
PENSLING:
 1 eggehvite
 litt melk
TRYLL MED EN GRUNNOPPSKRIFT:
1

Se hva som skjedde da vi ba medlemmene i Bakelyst med Hjemmet på Facebook om å fylle en grunnoppskrift på boller med sitt beste fyll. Vi fikk utrolig mange deilige forslag, og kåret til slutt 3 favoritter:
1. Rose Marie Solberg med oppskrift på Skogsbærsnurrer
2. May-Britt D'Este med oppskrift på Rosetter med romkrem
3. Birgitte P. Christensen med oppskrift på Eplehorn

Lenkene til Skogsbærsnurrer og eplehorn ligger over ingrediensene.

PS. Grunnoppskriften går under navnet Statoil-boller i Facebook-gruppa til Hjemmet, og bakes utrolig mye.

DEIG:
2

Bland mel og sukker. Tilsett lunken melk blandet med smuldret gjær. Ha i smeltet smør og egg. Bland inn kardemomme, salt og luftigere bakst i grunndeigen og elt godt i en kjøkkenmaskin i 10-12 min. Hev til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

UTBAKING:
3

Del deigen i ca. 20 emner og form til boller. Ha bollene på et stekebrett med bakepapir og etterhev. Bruk en epledeler og stikk ut rosetter på hver bolle.

4

Pensle med pisket eggehvite med noen dråper melk.

5

Stek bollene i ovn ved 200° i ca. 13 min. Avkjøl litt på en kakerist.

FYLL:
6

Bland ingrediensene til romkremen unntatt gelatinpulver, i en tykkbunnet kjele. Kok opp under omrøring til blandingen tykner. Ta av platen og tilsett gelatinpulver og visp godt. Avkjøl kremen helt. Ha romkrem i en sprøytepose. Bruk en teskje og grav ut litt «bollemat» i hver bolle før du sprøyter inn romkrem. Dryss hver bolle med melis.