Print Options:

Rullekake med karamell

Mengde1 PorsjonForb. tid30 minutterSteketid10 minutterTotal tid40 minutter

Rullekake er en av de virkelig raske kakene, og når den er så til de grader fylt av godsaker, holder det ikke med bare et stykke. Skei ut!

 4 egg
 135 g sukker
 4 ss kakao
 80 g hvetemel
 1 ss potetmel
 1 ts bakepulver
FYLL:
 300 g kremost
 50 g melis
 ½ vaniljestang
 1 dl kremfløte
TOFFÉSAUS:
 5 ss karamellsaus
 1 ss kaffelikør
 3 ss espresso
 25 g mørk sjokolade
1

Visp egg og sukker til stiv eggedosis.

2

Sikt i det tørre og bland forsiktig med en slikkepott.

3

Dekk langpannen med bakepapir og bre røren jevnt utover.

4

Stek kaken midt i ovnen ved 200° i ca. 12 min, til den så vidt har stivnet.

5

Hvelv den stekte kaken på sukret matpapir og la langpannen ligge over til kaken er avkjølt.

TOPPING:
6

Visp sammen romtemperert kremost, melis og frøene fra en halv vaniljestang til en smidig krem. Visp kremfløten stiv og vend den inn i ostekremen. Sett kremen kjølig.

TOFFÉSAUS:
7

Ha alle ingrediensene til toffésausen i en kjele og varm forsiktig opp. Fyll kaken, enten som en rullekake eller som en firkantet kake, med ostekrem og drypp toffésausen over.