Print Options:

Sjokoladekake i langpanne

Mengde1 PorsjonSteketid30 minutter

Denne er alltid en sikker vinner! I tillegg er den superrask å lage til skoleavslutninger eller kakelotteri.

 300 g sukker
 6 egg
 225 g smør
 3 ss pulverkaffe
 2 ss kokende vann
 1 ½ dl yoghurt naturell
 250 g hvetemel
 2 ts bakepulver
 1 ss kakaopulver
Pynt:
 100 g mykt smør
 3 dl melis
 2 ss kaffe
 1 ts vaniljesukker
 2 ss kakaopulver
 1 beger rips eller bær
 ev. sitronmelisse
1

Pisk sukker og egg til luftig og stiv eggedosis.

2

Smelt smøret, og løs opp pulverkaffen i kokende vann. Ha smøret og kaffen i melk for å avkjøle blandingen.

3

Rør melkeblandingen i eggedosisen.

4

Bland de tørre ingrediensene, og sikt dem inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.

5

Hell røren over i en langpanne, 30x40 cm, med bakepapir i bunnen. Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl i formen.

6

Bland sammen mykt smør, melis, kaffe, vaniljesukker og kakao til en jevn glasur, og ha det i en sprøytepose. Pynt kaken og stykkene som du ønsker, eller lag små roser på hvert stykke og pynt med rips og sitronmelisse.