Print Options:

Festkake med bringebær

Mengde1 PorsjonForb. tid45 minutterSteketid1 timeTotal tid1 time 45 minutter

Ikke la deg lure av at kaken ser komplisert ut, dette klarer du også. Garantert en fulltreffer på kakebordet!

Foto: Svein Brimi

 165 g mykt smør
 300 g sukker
 3 egg
 265 g hvetemel
 2 ts vaniljesukker
 1 ts bakepulver
 1 ts natron
 70 g bakekakao
 2 ½ dl kulturmelk
SJOKOLADESMØRKREM
 300 g mykt smør
 500 g melis
 5 ss bakekakao
 1 eggeplomme
PYNT
 sjokoladebiter
 bringebær
1

Visp smør og sukker hvitt.

2

Tilsett egg, ett og ett om gangen.

3

Bland inn resten vekselvis.

4

Hell røren i en liten rund kakeform, 22 cm i diameter.

5

Stek kaken i ovn ved 175° midt i ovn i ca. 60 min. Avkjøl.

6

Sjokoladekrem: Pisk smør og melis hvitt. Tilsett resten og pisk videre i noen minutter til myk og passe tykk krem.

7

Del kaken i to eller tre lag og bre sjokoladesmør mellom lagene.

8

Montering: Skjær ut et stykke av kaken (se bildet) Dekk hele kaken med sjokoladekrem til slutt. Fyll «hullet» med bringebær og sjokoladebiter og fordel resten på toppen av kaken som pynt.