Prøv en uslåelig kombinasjon med saftig sjokoladebunn, luftig bringebærmousse og marengs på toppen.
1 porsjon gir ca. 12 stk.
Sett ovnen på 180 grader. Dekk bunnen av en springform (ca. 24 cm) med bakepapir. Smør formen.
Splitt vaniljestangen i to, skrap ut frøene og varm opp med smør og kremfløte. Rør til smøret er smeltet og blandingen er rett under kokepunktet. Ta kjelen av varmen, tilsett hakket sjokolade og rør til smeltet.
Pisk egg og sukker luftig.
Pisk inn fløteblandingen og rør inn melet.
Ha røren i formen og stek i ovnen i ca. 25 minutter. Den skal være litt myk i midten. Avkjøl helt på rist.
Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter. Kok opp bringebær, sukker, limesaft og -skall. La småkoke til sukkeret er oppløst.
Kjør blandingen glatt med en stavmikser eller i blender, og press gjennom en sikt slik at du blir kvitt frøene.
Ha tilbake i gryten, klem vannet ut av gelatinplatene, tilsett og rør til oppløst. Avkjøl blandingen noe, men ikke så den blir stiv.
Splitt vaniljestangen i to, skrap ut frøene og pisk med kremfløten til stiv krem.
Vend kremen med bringebærblandingen og hell moussen over sjokoladekaken i springformen. Sett kaldt til moussen stivner, ca. 3 timer.
Pisk eggehvitene til hardt skum. Ha i eddik mens du visper. Bland sammen sukker, maizena og vaniljesukker og spe inn gradvis mens pisken går. Pisk til marengsen er blank og stiv.
Fjern formen på kaken og legg den over på et serveringsfat. Fordel marengsen utover toppen og brenn den med en gassbrenner/crème brûlée-brenner slik at den blir gyllen.
ingredienser
Directions
Sett ovnen på 180 grader. Dekk bunnen av en springform (ca. 24 cm) med bakepapir. Smør formen.
Splitt vaniljestangen i to, skrap ut frøene og varm opp med smør og kremfløte. Rør til smøret er smeltet og blandingen er rett under kokepunktet. Ta kjelen av varmen, tilsett hakket sjokolade og rør til smeltet.
Pisk egg og sukker luftig.
Pisk inn fløteblandingen og rør inn melet.
Ha røren i formen og stek i ovnen i ca. 25 minutter. Den skal være litt myk i midten. Avkjøl helt på rist.
Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter. Kok opp bringebær, sukker, limesaft og -skall. La småkoke til sukkeret er oppløst.
Kjør blandingen glatt med en stavmikser eller i blender, og press gjennom en sikt slik at du blir kvitt frøene.
Ha tilbake i gryten, klem vannet ut av gelatinplatene, tilsett og rør til oppløst. Avkjøl blandingen noe, men ikke så den blir stiv.
Splitt vaniljestangen i to, skrap ut frøene og pisk med kremfløten til stiv krem.
Vend kremen med bringebærblandingen og hell moussen over sjokoladekaken i springformen. Sett kaldt til moussen stivner, ca. 3 timer.
Pisk eggehvitene til hardt skum. Ha i eddik mens du visper. Bland sammen sukker, maizena og vaniljesukker og spe inn gradvis mens pisken går. Pisk til marengsen er blank og stiv.
Fjern formen på kaken og legg den over på et serveringsfat. Fordel marengsen utover toppen og brenn den med en gassbrenner/crème brûlée-brenner slik at den blir gyllen.