Print Options:

Sjokoladekake med karamellfyll og hvit sjokoladeglasur

Mengde1 PorsjonSteketid45 minutter

Dette er en saftig sjokoladekake, bakt i randform og fylt med deilig karamellsaus.

Sjokoladekake med karamellfyll og hvit sjokoladeglasur (Foto: Kim Holthe)

 200 g smør
 2 ½ dl sukker
 4 egg
 3 ½ dl hvetemel
 2 ss sirup
 200 g sjokolade, 55%
 1 ss kakao
 1 ½ ts bakepulver
Karamellsaus:
 1 beger kondensert melk med sukker
Hvit sjokoladeglasur:
 1 ½ dl fløte
 200 g hvit sjokolade
Pynt:
 melis
 blåbær
 bringebær
 jordbær
 bjørnebær
 eukalyptus
1

Rør smør og sukker hvitt.

2

Tilsett ett og ett egg, samtidig som du tar i en skje av hvetemelet mellom hver gang du tilsetter et nytt egg. Tilsett sirup.

3

Smelt sjokoladen i vannbad.

4

Bland resten av melet med de øvrige ingrediensene, tilsett smeltet sjokolade og rør det godt sammen.

5

Hell røren i en smurt randform, ca. 2 l. Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 45 minutter. Sjekk med en kakenål om den er ferdig stekt.

Karamellfyll:
6

Fyll en kjele med vann og legg i boksen med kondensert melk. Kok boksen i vannet i ca. 3 timer. Pass på at det alltid er vann over hele boksen.

7

Ta boksen ut av vannet og la den avkjøles litt før du åpner den med boksåpner. Nå har melken stivnet og blitt til karamell.

8

Del kaken i to og bre karamellen over kaken. Legg så på toppen. Ha den tilbake i formen, og sett formen kjølig i ca. ½ time.

Glasur:
9

Grovhakk hvit sjokolade og ha det i en bolle.

10

Kok opp fløte. Hell den over sjokoladen. Rør til sjokoladen er helt oppløst.

11

Avkjøl litt før sjokoladeglasuren helles over toppen av kaken.

Pynt:
12

Fyll hullet med masse bær og strø et lag med melis over like før servering. Litt grønn pynt, som aukalyptusblader, er også fint.

Nutrition Facts

Porsjoner 1