Print Options:

Skogsbærsnurrer med frisk ostekrem

Mengde1 Porsjon

De fristende snurrene har god balanse mellom søtt og syrlig som kombinasjonen skogsbær, Philadelphia-ost og sitron sørger for.

GRUNNOPPSKRIFT:
 50 g gjær
 5 dl melk
 150 g smeltet smør
 1 egg
 1 kg siktet mel
 150 g sukker
FYLL:
 400 g Philadelphia-ost
 100 g sukker
 1 sitron, skall og saft
 1 pose frosne skogsbær
PYNTING:
 melisglasur og sitronskall
TRYLL MED EN GRUNNOPPSKRIFT:
1

Se hva som skjedde da vi ba medlemmene i Bakelyst med Hjemmet på Facebook om å fylle en grunnoppskrift på boller med sitt beste fyll. Vi fikk utrolig mange deilige forslag, og kåret til slutt 3 favoritter:
1. Rose Marie Solberg med oppskrift på Skogsbærsnurrer
2. May-Britt D'Este med oppskrift på Rosetter med romkrem
3. Birgitte P. Christensen med oppskrift på Eplehorn

Lenkene til Rosetter og eplehorn ligger over ingrediensene.

PS. Grunnoppskriften går under navnet Statoil-boller i Facebook-gruppa til Hjemmet, og bakes utrolig mye.

DEIG:
2

Bland mel og sukker. Tilsett lunken melk blandet med smuldret gjær. Ha i smeltet smør og egg. Bland i en kjøkkenmaskin 10–12 min. Sett deigen til heving i en times tid.

3

Rør sammen fyllet.

UTBAKING:
4

Del deigen i to deler og kjevle ut hver del til ca. 50 x 30 cm. Smør på kremen og dryss over frosne skogsbær. Rull sammen til en pølse og skjær i ca. 2 cm brede biter. Sett bitene på et bakepapirkledd stekebrett og etterhev i ca. 30 min.

5

Stek i ovn ved 225° i ca. 12 min.

6

Ha på melis og dryss med litt sitronskall.