Print Options:

Smuldrekake med epler

Mengde1 PorsjonForb. tid20 minutterSteketid25 minutterTotal tid45 minutter

Bak i en fei! Her er det en deilig kombo av epler, bringebær og kransekakemasse oppå et lag av vaniljekrem. Kan det bli bedre?

 5 dl vaniljekrem
 3 epler
 1 pk bringebær
 1 ts kanel
 2 ss brunt sukker
SMULDREDEIG
 2 ½ dl hvetemel
 2 ss brunt sukker
 125 g smør
 200 g kransekakemasse
 40 g mandelflak
1

Fordel vaniljekremen i bunnen på en ildfast form.

2

Skrell og rens eplene. Del eplene i båter som legges oppå vaniljekremen i formen sammen med bringebær.

3

Dryss kanel og brunt sukker over eplebitene.

4

Ha mel og sukker i en kjøkkenmaskin.

5

Tilsett mykt smør i klatter og kransekakemassen oppdelt i biter. Visp til alt fordeler seg jevnt i melet og du får en smulete deig.

6

Smuldre deigen over eplene i formen, 20-22 cm i diameter. Dryss over mandelflak.

7

Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter.

8

Server lun med is eller krem.