Må du bare ha en godbit til kaffen i en fei? Da er smuldrekake en av de virkelig raske kakene. Har du ikke epler, så er det bare å bytte til annen frukt og bær.
Skrell eplene, ta ut kjernehuset og skjær eplene i terninger.
Ha eplebitene i en kjele eller stekepanne og tilsett vann og sukker.
Kok eplebitene i 5–6 min, til de begynner å bli myke, og sukkeret har smeltet helt.
Hell eplebitene over i en paiform eller annen ildfast form.
Smuldre mel og smør med fingrene eller i hurtigmikser.
Tilsett havregryn eller 4-korn og sukker og bland godt.
Dryss blandingen jevnt over eplebitene.
Stek paien midt i ovn ved 200° i ca. 30 min.
Server paien varm med krem eller is.
Har du et lite lager med rabarbra i fryseren, eller kanskje rabarbrasyltetøy? Da anbefaler vi denne! Lenke til oppskriften finner du øverst i oppskriften.