Print Options:

Smultringer

Mengde1 Porsjon

Oppskrifter på smultringer finnes det mange av. Her er det en som er enkel å lykkes med, og smultringene holder seg ferske og saftige lenge.

 4 dl Kefir
 3 dl sukker
 100 g smør
 1 egg
 1 ts hjortetakksalt
 1 ts natron
 600 g hvetemel
 1 kg smult eller matfett
1

Bland sammen kefir og sukker og avkjølt, smeltet smør.

2

Bland inn egg, hjortetakksalt og natron.

3

Tilsett mel til passe deig. Deigen skal være litt klissete når den settes inn i kjøleskap for å hvile, helst natten over.

4

Kjevle ut litt av deigen til en passe tykk leiv. Stikk ut emner med en smultringutstikker.

5

Kokes i smult eller matfett til de er passe brune og gjennomstekte.
3 viktige regler for steking i smult:
Unngå at matfettet/oljen blir for varm. En stabil temperatur på 160-170 grader er perfekt.
Ha lokket til gryten tilgjengelig. Dersom det tar fyr, legger du på lokket over og skrur av varmen. Aldri forsøk å slukke med vann!
Forlat aldri en smultgryte.

TIPS: Smultringer kan gjerne fryses og tas opp rett førservering. En liten lunk i ovnen er også godt.

Nutrition Facts

Porsjoner 1