Print Options:

Snickerstwist

Mengde1 Porsjon

Ta litt lys sjokolade, like mye mørk sjokolade og topp med Snickers. Resultatet blir denne himmelsk gode og litt seige sjokoladekaken.

 3 store egg
 270 g sukker
 1 vaniljestang
 125 g hvetemel
MØRK DEIG:
 100 g smør
 100 g mørk sjokolade, 70%
LYS DEIG:
 100 g smør
 100 g hvit sjokolade
 5 små Snickers
1

Pisk egg og sukker luftig.

2

Snitt opp vaniljestangen, skrap ut frøene og ha dem i eggedosisen.

3

Bland i hvetemelet.

4

Del deigen i to like store deler.

5

Smelt 100 g smør i to små kjeler. Ta kjelene av platen. Tilsett oppdelt mørk sjokolade i den ene kjelen og oppdelt hvit sjokolade i den andre. Rør i kjelene til sjokoladen har løst seg opp.

6

Bland den smeltede mørke sjokolade i den ene halvdelen med deig, og den smeltede hvite sjokoladen i den andre halvdelen med deig.

7

Kle en liten lang­panne, ca. 20 x 30 cm, med bakepapir. Ha den mørke og hvite deigen i langpannen i klatter om hverandre så du får en marmorert kake.

8

Del hver Snickers opp i 10–12 biter. Stikk Snickersbitene ned i deigen.

9

Stek kaken midt i ovnen ved 200° i ca. 20–25 min.

10

Avkjøl kaken før den løftes ut av formen.

11

Del kaken opp i passe store firkanter.