Sukkerkringlene tar pusten fra de fleste! De er magisk gode og vel verdt å prøve.
Ca. 24 kringler
Her er tipsene som gjør at du lykkes med gjærbaksten
https://www.bakelyst.no/oppskrift/gjaerbakst/10-tips-som-gir-vellykket-gjaerbakst/
Av Ellen C. Daatland
Smuldre gjæren i bakebollen.
Smelt smøret.
Tilsett melk og kesam og la væsken bli fingervarm. Hell den i bollen.
Tilsett egg, sukker og salt og visp til gjæren er oppløst.
Bland hornsalt i melet og rør ca. halvparten i deigvæsken.
La stå tildekket i ca. 15 min.
Bland inn resten av melet, til deigen er smidig og myk.
Del deigen i to like store deler. Bak ut en del om gangen. Trill den ene halve deigen ut og del den i 12 like store biter som trilles til tynne, knapt lillefingertykke, ca. 35 cm lange pølser. Form dem til kringler, på stekebrett dekket med bakepapir. La heve lunt og tildekket i ca. 20 min. Bak ut resten av deigen, på samme måte.
Stek kringlene (ett brett om gangen) midt i ovnen ved ca. 250° i ca. 7 min.
Avkjøl dem på rist.
Før servering pensler du kringlene med smør og dypper dem i sukker.
Har du planer om å fryse kringlene? Da er det smart å fryse ned uten pensling og sukker.
Kesam gjør kringlene saftige, og hornsalt gjør dem litt sprø, i herlig kombinasjon
ingredienser
Directions
Av Ellen C. Daatland
Smuldre gjæren i bakebollen.
Smelt smøret.
Tilsett melk og kesam og la væsken bli fingervarm. Hell den i bollen.
Tilsett egg, sukker og salt og visp til gjæren er oppløst.
Bland hornsalt i melet og rør ca. halvparten i deigvæsken.
La stå tildekket i ca. 15 min.
Bland inn resten av melet, til deigen er smidig og myk.
Del deigen i to like store deler. Bak ut en del om gangen. Trill den ene halve deigen ut og del den i 12 like store biter som trilles til tynne, knapt lillefingertykke, ca. 35 cm lange pølser. Form dem til kringler, på stekebrett dekket med bakepapir. La heve lunt og tildekket i ca. 20 min. Bak ut resten av deigen, på samme måte.
Stek kringlene (ett brett om gangen) midt i ovnen ved ca. 250° i ca. 7 min.
Avkjøl dem på rist.
Før servering pensler du kringlene med smør og dypper dem i sukker.
Har du planer om å fryse kringlene? Da er det smart å fryse ned uten pensling og sukker.
Kesam gjør kringlene saftige, og hornsalt gjør dem litt sprø, i herlig kombinasjon