Sukkerkringler

Sukkerkringlene tar pusten fra de fleste! De er magisk gode og vel verdt å prøve.

ForfatterVigdis Winge

Mengde1 Porsjon

Ca. 24 kringler

Her er tipsene som gjør at du lykkes med gjærbaksten

https://www.bakelyst.no/oppskrift/gjaerbakst/10-tips-som-gir-vellykket-gjaerbakst/

 50 g gjær
 100 g smør
 2 dl melk
 2 dl kesam
 1 egg
 3 ss sukker
  ts salt
  ts hornsalt
 600 g hvetemel
PENSLING OG SMØR:
 smeltet smør og sukker til strø

1

Av Ellen C. Daatland

2

Smuldre gjæren i bakebollen.

3

Smelt smøret.

4

Tilsett melk og kesam og la væsken bli fingervarm. Hell den i bollen.

5

Tilsett egg, sukker og salt og visp til gjæren er oppløst.

6

Bland hornsalt i melet og rør ca. halvparten i deigvæsken.

7

La stå tildekket i ca. 15 min.

8

Bland inn resten av melet, til deigen er smidig og myk.

UTBAKING:
9

Del deigen i to like store deler. Bak ut en del om gangen. Trill den ene halve deigen ut og del den i 12 like store biter som trilles til tynne, knapt lillefingertykke, ca. 35 cm lange pølser. Form dem til kringler, på stekebrett dekket med bakepapir. La heve lunt og tildekket i ca. 20 min. Bak ut resten av deigen, på samme måte.

10

Stek kringlene (ett brett om gangen) midt i ovnen ved ca. 250° i ca. 7 min.

11

Avkjøl dem på rist.

PENSLING:
12

Før servering pensler du kringlene med smør og dypper dem i sukker.
Har du planer om å fryse kringlene? Da er det smart å fryse ned uten pensling og sukker.

DERFOR BLIR DE SÅ SAFTIGE:
13

Kesam gjør kringlene saftige, og hornsalt gjør dem litt sprø, i herlig kombinasjon

ingredienser

 50 g gjær
 100 g smør
 2 dl melk
 2 dl kesam
 1 egg
 3 ss sukker
  ts salt
  ts hornsalt
 600 g hvetemel
PENSLING OG SMØR:
 smeltet smør og sukker til strø

Directions

1

Av Ellen C. Daatland

2

Smuldre gjæren i bakebollen.

3

Smelt smøret.

4

Tilsett melk og kesam og la væsken bli fingervarm. Hell den i bollen.

5

Tilsett egg, sukker og salt og visp til gjæren er oppløst.

6

Bland hornsalt i melet og rør ca. halvparten i deigvæsken.

7

La stå tildekket i ca. 15 min.

8

Bland inn resten av melet, til deigen er smidig og myk.

UTBAKING:
9

Del deigen i to like store deler. Bak ut en del om gangen. Trill den ene halve deigen ut og del den i 12 like store biter som trilles til tynne, knapt lillefingertykke, ca. 35 cm lange pølser. Form dem til kringler, på stekebrett dekket med bakepapir. La heve lunt og tildekket i ca. 20 min. Bak ut resten av deigen, på samme måte.

10

Stek kringlene (ett brett om gangen) midt i ovnen ved ca. 250° i ca. 7 min.

11

Avkjøl dem på rist.

PENSLING:
12

Før servering pensler du kringlene med smør og dypper dem i sukker.
Har du planer om å fryse kringlene? Da er det smart å fryse ned uten pensling og sukker.

DERFOR BLIR DE SÅ SAFTIGE:
13

Kesam gjør kringlene saftige, og hornsalt gjør dem litt sprø, i herlig kombinasjon

Sukkerkringler