Suksessterte med brente mandler

Den kjente og kjære festkaken blir enkelt mer julete når den toppes med brente mandler.

ForfatterNadin Martinuzzi/SentralenFotoNadin Martinuzzi/Sentralen
Kategori
Mengde1 Porsjon

1 porsjon gir ca. 12 stk.

Brente mandler:
 100 g sukker
 2 ss vann
 200 g mandler
 1 ss smør
Nøttebunn:
 150 g mandler
 150 g melis
 4 eggehviter
Eggekrem:
 4 eggeplommer
 1 dl kremfløte
 125 g sukker
 1 ts vaniljesukker
 200 g smør, romtemperert
Brente mandler:
1

Smelt sukker med vann i en stor panne til lys gyllen karamell. Ikke rør, men vend litt på pannen. Vend inn mandlene og rør til alle er godt dekket.

2

Rør inn smør og hell mandlene utover et bakepapir. Spre dem litt fra hverandre og avkjøl helt.

Nøttebunn:
3

Forvarm ovnen til 160 grader.

4

Kjør mandlene til nøttebunnen i en kjøkkenmaskin til grovt mel og bland med melis.

5

Pisk eggehviter stive i en kjøkkenmaskin og vend inn.

6

Fordel røren i en springform, ca. 24 cm i diameter, og stek i ovnen i 30 minutter. Avkjøl helt.

Eggekrem:
7

Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker.

8

Kok opp over middels varme og rør til kremen tykner, ca. 2 minutter. Avkjøl.

9

Rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner.

Pynting:
10

Legg bunnen på et serveringsfat. Bre kremen over og dryss over brente mandler. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

TIPS!
Hvis du ønsker en lysere og stivere krem, kan du piske opp den avkjølte eggekremen i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Del romtemperert smør i terninger og tilsett gradvis mens vispen går. Sett kremen kaldt før du fordeler den utover kakebunnen.

ingredienser

Brente mandler:
 100 g sukker
 2 ss vann
 200 g mandler
 1 ss smør
Nøttebunn:
 150 g mandler
 150 g melis
 4 eggehviter
Eggekrem:
 4 eggeplommer
 1 dl kremfløte
 125 g sukker
 1 ts vaniljesukker
 200 g smør, romtemperert

Directions

Brente mandler:
1

Smelt sukker med vann i en stor panne til lys gyllen karamell. Ikke rør, men vend litt på pannen. Vend inn mandlene og rør til alle er godt dekket.

2

Rør inn smør og hell mandlene utover et bakepapir. Spre dem litt fra hverandre og avkjøl helt.

Nøttebunn:
3

Forvarm ovnen til 160 grader.

4

Kjør mandlene til nøttebunnen i en kjøkkenmaskin til grovt mel og bland med melis.

5

Pisk eggehviter stive i en kjøkkenmaskin og vend inn.

6

Fordel røren i en springform, ca. 24 cm i diameter, og stek i ovnen i 30 minutter. Avkjøl helt.

Eggekrem:
7

Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker.

8

Kok opp over middels varme og rør til kremen tykner, ca. 2 minutter. Avkjøl.

9

Rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner.

Pynting:
10

Legg bunnen på et serveringsfat. Bre kremen over og dryss over brente mandler. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

TIPS!
Hvis du ønsker en lysere og stivere krem, kan du piske opp den avkjølte eggekremen i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Del romtemperert smør i terninger og tilsett gradvis mens vispen går. Sett kremen kaldt før du fordeler den utover kakebunnen.

Suksessterte med brente mandler