Tilslørte bondepiker med sandnøtter

Brenner du allerede inne med for mye kakerester? Bruk dem i denne fløyelsmyke, syrlige og knasende sprø desserten som er en variant av den kjære og tradisjonsrike tilslørte bondepiker.

ForfatterAnita BakkerFotoSvein Brimi

Kategori, VanskelighetsgradEnkel

Mengde1 Porsjon

4 porsjoner

https://www.bakelyst.no/recipes/punsjeboller/

 3 epler eller 11/2 dl eplemos
 4 ss sukker
 ½ dl vann
 2 ss smør
 6 ss kakesmuler, her rester fra sandnøtter
 2 ss brunt sukker eller vanlig sukker
 1 ts malt kanel
 3 dl kremfløte

1

Skrell og skjær epler i terninger, ta bort kjerne­huset. Ha terningene i en kasserolle sammen med sukkeret og alt vannet.
Kok til eplene er møre og begynner å mose seg. Avkjøl. Man kan også kjøpe ferdig eplemos.

2

Smelt smør og brunt sukker sammen i en stekepanne. Tilsett kakesmuler og fres godt. Krydre med kanel og avkjøl.

3

Pisk fløten luftig.

4

Anrett eplemos, krem og kakerasp lagvis i skåler eller glass og server med det samme.

KAKERESTER TIL OVERS:
5

Lag noen gode punsjeboller! Lenke til oppskriften ligger øverst.

ingredienser

 3 epler eller 11/2 dl eplemos
 4 ss sukker
 ½ dl vann
 2 ss smør
 6 ss kakesmuler, her rester fra sandnøtter
 2 ss brunt sukker eller vanlig sukker
 1 ts malt kanel
 3 dl kremfløte

Directions

1

Skrell og skjær epler i terninger, ta bort kjerne­huset. Ha terningene i en kasserolle sammen med sukkeret og alt vannet.
Kok til eplene er møre og begynner å mose seg. Avkjøl. Man kan også kjøpe ferdig eplemos.

2

Smelt smør og brunt sukker sammen i en stekepanne. Tilsett kakesmuler og fres godt. Krydre med kanel og avkjøl.

3

Pisk fløten luftig.

4

Anrett eplemos, krem og kakerasp lagvis i skåler eller glass og server med det samme.

KAKERESTER TIL OVERS:
5

Lag noen gode punsjeboller! Lenke til oppskriften ligger øverst.

Tilslørte bondepiker med sandnøtter