Trifle er en engelsk dessert der godsakene legges lagvis i en bolle før servering. Lett å lage til mange, og en super måte å få brukt opp rester av julekaker på!
1 porsjon er nok til 6-8 personer.
Del jordbær i biter og vend med melis og bringebær. Rør lett sammen uten at det blir for sausete.
Pisk kremfløte til stiv krem og vend med vaniljekrem.
Grovhakk kransekakebitene.
Finn en egnet serveringsskål, gjerne i glass med rette kanter, og legg et lag rørte jordbær nederst. Sett pepperkakefigurer langs kanten og fyll på lagvis med kransekakebiter og vaniljekrem. Gjenta lagene med bær, kransekakebiter og krem. Avslutt med krem.
TIPS!
Du kan gjerne bruke det du måtte ha igjen av andre julekakerester. Ingen rester fra jul? Bruk andre typer kjeks og kaker i stedet for kransekaker og pepperkaker.
Hakk brente mandler og fordel utover toppen med friske bringebær og kransekakebiter.
Lag knekk ved å smelte sukker i en liten gryte til helt smeltet og gyllent; ikke rør underveis. Hell knekken ut på et ildfast brett dekket med bakepapir og avkjøl. Knekk i biter og bruk til pynt.
ingredienser
Directions
Del jordbær i biter og vend med melis og bringebær. Rør lett sammen uten at det blir for sausete.
Pisk kremfløte til stiv krem og vend med vaniljekrem.
Grovhakk kransekakebitene.
Finn en egnet serveringsskål, gjerne i glass med rette kanter, og legg et lag rørte jordbær nederst. Sett pepperkakefigurer langs kanten og fyll på lagvis med kransekakebiter og vaniljekrem. Gjenta lagene med bær, kransekakebiter og krem. Avslutt med krem.
TIPS!
Du kan gjerne bruke det du måtte ha igjen av andre julekakerester. Ingen rester fra jul? Bruk andre typer kjeks og kaker i stedet for kransekaker og pepperkaker.
Hakk brente mandler og fordel utover toppen med friske bringebær og kransekakebiter.
Lag knekk ved å smelte sukker i en liten gryte til helt smeltet og gyllent; ikke rør underveis. Hell knekken ut på et ildfast brett dekket med bakepapir og avkjøl. Knekk i biter og bruk til pynt.