Trifle med julekakerester

Trifle er en engelsk dessert der godsakene legges lagvis i en bolle før servering. Lett å lage til mange, og en super måte å få brukt opp rester av julekaker på!

ForfatterNadin Martinuzzi/SentralenFotoNadin Martinuzzi/Sentralen

Kategori,

Mengde1 Porsjon

1 porsjon er nok til 6-8 personer.

 250 g jordbær
 1 ss melis
 300 g bringebær
 3 dl kremfløte
 500 g vaniljekrem
 400 g kransekakebiter
 6 pepperkaker
Topping:
 1 dl brente mandler
 100 g bringebær
 100 g kransekakebiter
 ev. knekk i flak

1

Del jordbær i biter og vend med melis og bringebær. Rør lett sammen uten at det blir for sausete.

2

Pisk kremfløte til stiv krem og vend med vaniljekrem.

3

Grovhakk kransekakebitene.

4

Finn en egnet serveringsskål, gjerne i glass med rette kanter, og legg et lag rørte jordbær nederst. Sett pepperkakefigurer langs kanten og fyll på lagvis med kransekakebiter og vaniljekrem. Gjenta lagene med bær, kransekakebiter og krem. Avslutt med krem.

TIPS!
Du kan gjerne bruke det du måtte ha igjen av andre julekakerester. Ingen rester fra jul? Bruk andre typer kjeks og kaker i stedet for kransekaker og pepperkaker.

5

Hakk brente mandler og fordel utover toppen med friske bringebær og kransekakebiter.

6

Lag knekk ved å smelte sukker i en liten gryte til helt smeltet og gyllent; ikke rør underveis. Hell knekken ut på et ildfast brett dekket med bakepapir og avkjøl. Knekk i biter og bruk til pynt.

ingredienser

 250 g jordbær
 1 ss melis
 300 g bringebær
 3 dl kremfløte
 500 g vaniljekrem
 400 g kransekakebiter
 6 pepperkaker
Topping:
 1 dl brente mandler
 100 g bringebær
 100 g kransekakebiter
 ev. knekk i flak

Directions

1

Del jordbær i biter og vend med melis og bringebær. Rør lett sammen uten at det blir for sausete.

2

Pisk kremfløte til stiv krem og vend med vaniljekrem.

3

Grovhakk kransekakebitene.

4

Finn en egnet serveringsskål, gjerne i glass med rette kanter, og legg et lag rørte jordbær nederst. Sett pepperkakefigurer langs kanten og fyll på lagvis med kransekakebiter og vaniljekrem. Gjenta lagene med bær, kransekakebiter og krem. Avslutt med krem.

TIPS!
Du kan gjerne bruke det du måtte ha igjen av andre julekakerester. Ingen rester fra jul? Bruk andre typer kjeks og kaker i stedet for kransekaker og pepperkaker.

5

Hakk brente mandler og fordel utover toppen med friske bringebær og kransekakebiter.

6

Lag knekk ved å smelte sukker i en liten gryte til helt smeltet og gyllent; ikke rør underveis. Hell knekken ut på et ildfast brett dekket med bakepapir og avkjøl. Knekk i biter og bruk til pynt.

Trifle med julekakerester