Print Options:

Tuttifrutti – Rullekake med marsipan og gelélokk

Mengde1 Porsjon

Slik lager du en festpyntet variant av den klassiske rullekaken.

 3 dl krem
 2 ss sukker
 1 pk rød gelé
 1 pk marsipan
RULLEKAKE:
 4 egg
 120 g sukker
 120 g hvetemel
 ¼ ts bakepulver
FYLL:
 2 ½ dl bringebær
RULLEKAKE:
1

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 200° i 8–10 minutter. Ha et par små smørklatter under bakepapiret i lang­pannen slik at det blir lettere å bre røren utover papiret.

Legg et ark bakepapir på benken og strø sukker på. Hvelv rullekaken over på papiret, dra forsiktig av bakepapiret som kaken ble stekt på og legg langpannen over kaken til den er avkjølt.

Smør på et tynt lag syltetøy og rull kaken sammen, gjerne
ved hjelp av bakepapiret. Pakk kaken litt stramt inn i papiret og legg den kjølig med skjøten ned.

TUTTI FRUTTI:
2

Del rullekaken i 8 biter. Kjevle ut marsipan til ca. ½ cm tykk leiv. Bruk en kniv til å skjære ut strimler som er like brede som rulle­kakestykkene. Dekk rullekakestykkene med et tynt lag krem og dekk kantene med et «bånd av marsipan». La marsipanbåndet være ca. ½ cm høyere enn rullekakestykket. Sett kakene i fryseren i ca. 45 minutter.
Lag gelé som anvist på pakken, men bruk kun 2½ dl vann. Avkjøl, men ikke så lenge at geleen begynner å stivne. Hell gelé forsiktig over rullekakestykkene som et lokk. Sett i kjøleskap til geleen stivner.
Pynt med strøssel eller bær før servering.