Sarah Bernard i langpanne

Sarah Bernard i langpanne

Mektigheten i denne kaken gjør den uimotståelig!

Oppskrift av: Nina Gholami

Ingredienser

Mandelbunn:

430 g

Malte mandler

6 stk

Eggehviter

340 g

sukker

Sjokoladesmørkrem:

250 g

Mykt smør

2 ss

Siktet kakao

200 g

melis

2 ts

Ekte vaniljesukker

Sjokoladetrekk:

250 g

Mørk/lys kokesjokolade

2 ss

smør

Slik gjør du det:

Mandelbunn:Mal mandlene i en blender eller kjøkkenmaskin til det er finmalt, men det kan gjerne være noen biter igjen.
Forvarm ovnen på 170 grader. Skill eggehviten fra eggeplommene og pass veldig godt på at det ikke kommer noe eggeplomme i eggehviten, da vil ikke eggehviten stivpiskes. Stivpisk eggehviten til det blir litt høyt og skummende. Tilsett så sukker litt etter litt mens kjøkkenmaskinen går av middels hastighet. Når du har vendt i hele sukkeret, tar du på høy hastighet og lar eggehviten bli til en stiv og glansfull marengs.
Sikt i mandlene og rør forsiktig med en slikkepott. Ikke rør unødvendig mye. Fordel deigen i en langpanne og sett i ovnen i ca 20 minutter. Se om bunnen er stekt med en kakepinne før du tar den ut. Husk at mandelbunnen ikke tas ut av langpannen før den er helt avkjølt.
Sjokoladesmørkrem:Kjør smør og melis i kjøkkenmaskinen til den er kremaktig. Tilsett eggeplommene og kjør godt sammen. Tilsett så siktet kakao og vaniljesukker. Kjør til en glatt krem. Det er viktig at mandelbunnen er helt avkjølt før du smører på med sjokoladesmørkremen. Sett kaken kjølig i 1-2 timer. 
Sjokoladetrekk:Grovhakk sjokoladen og ha den sammen med smøret i en bolle som er større en kjelen du setter kokende vann i. Det er viktig at bunnen av bollen ikke er i kontakt med vannet da sjokoladen kan korne seg. Sjokolade og smøret vil eventuelt smelte, rør underveis. Smør jevnt utover den avkjølte sjokoladesmørkremen og lag noe mønster med en gaffel. Settes tilbake i kjøleskapet til sjokoladen stivner. Dermed er kaken klar til å skjæres opp i mindre biter og nytes gjerne med en kopp kaffe.