Sjokoladecupcakes i sjokoladekopper

Sjokoladecupcakes i sjokoladekopper

Her har du nydelige sjokolademuffins med lekker sjokoladekrem som serveres i mørke sjokoladeformer = Trippel sjokoladelykke!

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

Sjokolademuffins

60 g

smør

150 g

sukker

1 stk

egg

0.5 ts

Vaniljeekstrakt

0.5 ts

eddik

0.5 ts

natron

120 ml

surmelk

125 g

hvetemel

3 ss

kakao

Sjokoladekrem

Pynt

8 stk

sjokoladekopper, ferdigkjøpte

4 ss

høvlet sjokolade

Slik gjør du det:

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Tilsett egget og pisk videre til blandingen er tykk og kremete. Pisk inn vaniljeessens. Rør sammen eddik og natron (dette bruser når det blandes) og rør inn i smørkremen sammen med surmelk. Sikt sammen mel og kakao og bland i til en jevn deig. Ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet.
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at de er gjennomstekte). Avkjøl helt.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i sjokoladen og la den smelte i den varme fløten. La blandingen avkjøle i kjøleskapet i 2-3 timer, til den er helt kald (eller over natten). Pisk opp kremen med elektrisk håndvisper til kremen er stiv. NB! Ikke pisk for lenge for da blir kremen tørr - kremen blir tykk på et par sekunder.
Fjern papiret av muffinsene og skjær til 8 stk så de passer i sjokoladeskålene. Ha sjokoladekremen i en kakesprøyte og sprøyt lekre topper på hver cupcake. Pynt med mørk sjokoladestrøssel.